KIJKTIP: Deze 10 feel good series om te bingen tegen de winterblues

Geüpdatet op 27 december 2021 door ELLE België
KIJKTIP: Deze 10 feel good series om te bingen tegen de winterblues Unsplash

Voelt het soms alsof je echt élke serie al hebt bekeken (soms zelfs meerdere keren)? Zoek jij nog naar knusse verhalen om je winteravonden mee op te vrolijken? Met deze 10 series blijf je gezellig én veilig binnen. Klaar voor de start, binge!

Four weddings and a funeral

Duffy, Ainsley, Craig en Maya vormen een vriendengroep waar je sowieso iets (of iemand) in zal herkennen. Hun levens gingen elk hun eigen weg, maar zijn na al die jaren nog steeds met elkaar verbonden. Nu zelfs op heel andere manieren dan ze hadden gedacht. De miniserie werd gebaseerd op de gelijknamige film en gemaakt door Mindy Kaling ('The Mindy Project', 'The Office', 'Inside Out'). Je weet alvast dat er vier huwelijksfeesten en een begrafenis zullen plaatsvinden. Maar het zal allicht niet zijn met de mensen waarvan je het op het eerste zicht zou denken... Vriendschap verbindt alles in deze serie, met wat romantiek, drama maar ook een goede scheut humor.

Te bekijken op: Amazon Prime Video, Hulu

Why women kill

In dezelfde villa vallen er drie doden. Eentje in 1963, eentje in 1984 en eentje in 2019. De drie gezinnen hebben dan ook elks hun eigen problemen; een affaire, een vrouw die ontdekt dat haar man zélf op mannen valt, en een open huwelijk dat toch niet zo open blijkt. Elke aflevering kom je een stapje dichter bij het antwoord op de hamvraag: wie werd er vermoord? Moordzaken, in een feel good serie? Ja hoor! Ondanks de ongelukkige voorvallen voelt de reeks meer als een dramatische sitcom dan als een crimeshow. De kleurrijke personages, vertolkt door o.a. Ginnifer Goodwin ('Once upon a time', 'Zootopia') en Lucy Liu ('Charlie's Angels', 'Elementary') entertainen je in elk tijdperk.

Te bekijken op: Streamz

Next in fashion

Move over, 'Project Runway': Netflix heeft met Tan France ('Queer Eye') en Alexa Chung (model, moderedactrice en oprichtster van haar eigen kledingmerk) een nieuwe Heidi Klum en Tim Gunn gevonden. Samen gaan ze op zoek naar de volgende grote ontwerp(st)er in modeland. Het heeft maar één seizoen gekregen op Netflix, maar dat wil ook zeggen dat je het zéér efficiënt kan bingen. Tan France hintte al dat het wel eens opgepikt zou kunnen worden door een andere zender, dus dan ben je al voorbereid.

Te bekijken op: Netflix

What we do in the shadows

In deze mockumentary (een fictiereeks die gefilmd werd in de stijl van een documentaire, denk 'The Office') volg je het leven van vampieren Nandor, Nadja en Laszlo. De onsterfelijke wezens wonen vandaag de dag samen in Staten Island in New York, en worden door een filmcrew gevolgd tijdens hun dagdagelijkse doen en laten. De humor switcht van droog naar donker, met hier en daar flauwe grapjes en uithalen naar pop culture. Een geslaagde parodie op de vampierenhype van een aantal jaar geleden, en dus ideaal voor wie vroeger 'Twilight', 'The Vampire Diaries' of 'True Blood' verslond. Geschreven door Taika Waititi, ook bekend bij Marvel en binnenkort ook Star Wars.

Te bekijken op: Disney+, Hulu

Parks and Recreation

Het gemeentebestuur van klein Amerikaans stadje Pawnee loopt vol met unieke figuren. Ze zorgen samen voor verhalen vol droge humor, inclusief gênante stiltes en blikken in de camera. De acteurs die deze sterrencast opmaken lanceerden bijna allemaal hun carrière door deze reeks: Amy Poehler, Chris Pratt, Aubrey Plaza... Als je 'Parks and Recreation' zelf nog nooit gezien hebt, zal je hun gezichten kennen van ergens anders. Deze serie werd intussen al een echte klassieker onder de komische reeksen.

Te bekijken op: Amazon Prime Video

The Marvelous Mrs Maisel

In de jaren '50 leeft Miriam (Rachel Brosnahan, 'House of cards') een heel normaal leven als een gelukkig getrouwde huisvrouw in de Upper West Side van New York. Maar dat verandert helemaal wanneer haar man haar verlaat. Ze belandt in de kroeg waar hij het altijd probeerde maken als stand-up comedian, en waagt zich zelf aan een beschonken stand-up act. Opnieuw verandert alles, want plots kent iedereen haar en haar act. Get it, girl.

Te bekijken op: Amazon Prime Video

Only murders in the building


In de Arconia, een grote appartementsblok in het midden van de stad, zijn drie bewoners (Selena Gomez, Steve Martin en Martin Short) grote fan van true crime podcasts. Wanneer ze ontdekken dat een van hun buren vermoord werd, smeden ze een onverwachte band terwijl ze onderzoeken wat er met hem gebeurde. De podcastliefhebbers worden zo de podcastmakers. Maar zijn ze wel eerlijk tegen elkaar? Kenden ze hun vermoorde buur, hoewel ze beweren van niet? En kennen ze elkaar eigenlijk wel? Een crimeshow met een dikke laag humor, die je perfect nog kan kijken voor het slapengaan.

Te bekijken op: Hulu, Disney+

Ghosts

Wat doe je als je uit het niets een eeuwenoude villa erft? En wat als je tijdens het renoveren een ongeval hebt, je weer wakker wordt en plots alle spoken ziet die er ronddwalen? Deze Britse serie met absurde humor en al even absurde personages laat het je zien. Iets compleet anders dan anders, met originele verhaallijnen en een gekende cast binnen het Britse komedielandschap.

Te bekijken op: Amazon Prime Video

Cougar town

Een serie uit de oude(re) doos, met 'Friends' actrice Courtney Cox in de hoofdrol. Ze speelt er Jules, een vrouw van middelbare leeftijd met een zoon die aan zijn hogere studies begint, een eigen makelaarsbureau én een huwelijk dat net op de klippen liep. Ze zoekt uit wat ze nu precies wil, inclusief avondjes uit en one night stands. Lachen verzekerd met de norse buurvrouw en haar harde humor, jonge losbandige collega, knappe nieuwe buurman, sullige zoon en ietwat marginale ex. Serietje op, brein af.

Te bekijken op: Disney+, Amazon Prime Video, Hulu

Younger

Eliza probeert weer aan de bak te raken bij een uitgeverij, zoals ze vroeger deed, maar lijkt nergens binnen te raken door haar leeftijd. Ze dacht dat leeftijd gelijk stond aan ervaring en dus aan een sterke CV, maar niets blijkt minder waar. Haar beste vriendin moedigt haar aan om ze te geven wat ze vragen: iemand van 26 die perfect weet wat er allemaal gebeurt in deze (online) wereld. Blijkbaar geloven mensen écht alles wat je ze vertelt. Houdt ze deze leugen vol, of valt alles in duigen? In deze serie enkel lichte verhaallijnen en niet-zo-subtiele steken naar 'de jeugd van tegenwoordig'. Én Hilary Duff. Lizzie who?

Te bekijken op: Hulu, Amazon Prime Video

(stagiaire Emma Wyers)

LEES OOK: 

Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries en films om naar uit te kijken

Microtrend: zo draag je felle kleuren tegen de winterdip

De nieuwe lading kerstfilms op Netflix om al in de feeststemming te komen