Ontdek de 5 geheimen voor een mooie glimlach

Gepubliceerd op 26 maart 2018 door ELLE Partner
Ontdek de 5 geheimen voor een mooie glimlach

Wat wij al lang wisten, is nu ook aangetoond in een onderzoek: glimlachen geeft ons charisma en versterkt het zelfvertrouwen*. Maar hoe kunnen we deze glimlach, onze trouwste bondgenoot, nog mooier maken?

Tips door Lima Ché, Colgate-ambassadrice.Een mooie glimlach is belangrijk, het is immers het eerste wat mensen van ons zien. Met onze glimlach tonen we onze gemoedstoestand, hij is een onderdeel van het beeld dat we van onszelf geven. En op elk moment is onze glimlach bepalend voor onze houding ten opzichte van de ander. “Wanneer we lachen, geven we positieve golven, we stralen. Mensen voelen zich automatisch meer tot ons aangetrokken. Men zegt me dat ik altijd een mooie glimlach heb, en voor mij is dat erg belangrijk. Dit is niet enkel goed voor mijn imago, glimlachen geeft me ook een boost, ik krijg er energie van. Alles wat ik onderneem probeer ik met passie te doen”, vertelt Lima.

En met reden, want een glimlach produceert endorfine, een neurotransmitter die een gevoel van welzijn geeft. Op die manier verspreidt er zich dus ook een lichamelijk geluk door ons lichaam. Maar hoe kunnen we van deze glimlach onze mooiste schoonheidstroef maken? “Dat is niet moeilijk! Voor witte tanden moet je beginnen met ’s morgens en ’s avonds minstens twee minuten je tanden te poetsen. Zelf houd ik de blik op de klok (lacht). Dat kan vanzelfsprekend lijken, maar het kan nooit kwaad om er nog eens aan te herinneren. Ik heb de whitening Colgate Expert Complete tandpasta getest en die doet wat hij belooft! Daarnaast zijn er nog enkele eenvoudige en natuurlijke tips die ik elke dag toepas. Zoals na een eerder vette maaltijd een wortel of appel eten, om tandsteen te voorkomen. En in de loop van de dag doe ik een mondspoeling of ga ik aan de slag met tandzijde.”

Ons schoonheidsritueel begint met een goed onderhouden glimlach, maar is ook de uitgelezen kans om onze mond in de verf te zetten, letterlijk én figuurlijk. “Ik accentueer mijn lippen met een mooie lipgloss of lippenstift. Oranjerood is mijn favoriete kleur, omdat mijn witte tanden er mooi mee uitkomen.” Glimlachen, je sterk en vol zelfvertrouwen voelen, het is een manier om te tonen dat we positief in het leven staan. Net als Lima maken we er onze dagelijkse routine van, zodat onze dag niet meer stuk kan! Cheese!

5 DINGEN DIE JE DOEN GLIMLACHEN

Voor een blogster is glimlachen een professionele competentie, Lima moet lachen tijdens shoots, maar ook wanneer ze deelneemt aan events en op de sociale media. Het is een echte levenskunst!

Welke dingen maken haar blij?

  1. Ik denk graag aan het moment dat mijn dochter ‘s morgens wakker wordt. Die kleine intieme momenten die we delen, er is geen beter recept om een glimlach op mijn gezicht te toveren.
  2. Mezelf verwennen. Na een goede verzorging ben ik helemaal ontspannen en ga ik vanzelf glimlachen.
  3. Gaan shoppen en het laatste paar schoenen in maat 41 vinden. Niet altijd een gemakkelijke uitdaging!
  4. Sporten. Bij het sporten komen er ook endomorfines vrij.
  5. Lekker en natuurlijk eten. Je kent vast het genot van een versbereide maaltijd?

 

Studie *Intensity of smiling and attractiveness as facial signals of trustworthiness in women, Schmidt K, Levenstein R, Ambadar Z, 2012.

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Colgate.