Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen

Geüpdatet op 8 maart 2018 door ELLE Partner

Een leven als redactrice is ongelooflijk spannend, maar ook lekker chaotisch. Lange dagen, korte nachten en heel wat heen-en-weer hollen tussen interviews, shoots, defilés en ons bureau: het eist zijn tol en vaak hebben wij last van een vale teint. Onze beautyrituelen staan dus volledig in het teken van een frisse huid. Redactrice Isabelle laat zien hoe je voor die instant glow look zorgt. 

Stap 1:  Ik begin nooit aan make-up zonder mijn huid eerst grondig te reinigen en hydrateren. Uiteraard omdat die er zelf gewoon deugd van heeft, maar ook omdat producten zich op die manier beter vasthechten. Ik masseer de Top Secret Instant Moisture Glow met cirkelvormige bewegingen in, een zen momentje voor de storm!

Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen - 1
Top Secret Instant Moisture Glow, €64

Stap 2: Mijn fond de teint moet licht aanvoelen en mijn huid op een discrete manier mooier maken. Ik heb mijn match gevonden met de Touche Eclat Le Teint: het biedt niet alleen lichte dekking, maar bevat ook licht reflecterende deeltjes (gouden pigmenten zelfs!). Ik focus me altijd op de driehoek in mijn gezicht, tussen de ogen en de kin: dat is het gedeelte dat moet stralen! Ik begin bij mijn neus, en daarna ga ik richting de ogen, het voorhoofd en de kin.

Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen - 2
Touche Eclat Le Teint, €43,50

Stap 3: Om vooral mijn ogen meer te doen stralen, heb ik wat tips van de beruchte contouring methode gestolen. Ik ga mezelf niet volkladden met witte en bruine strepen maar breng wel wat Touche Eclat highlighter aan op de aanzet van mijn wallen, de binnenkant van de ogen en net boven en onder mijn wenkbrauwen -dat laatste geeft ze een natuurlijke lift en laat ze er strakker uitzien.

Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen - 3
Touche Eclat, €36,50

Stap 4: Eigenlijk kan ik zo ook al de deur uit, maar als ik een shoot of belangrijke meeting heb, laat ik liever niets aan het toeval over. Dan breng ik nog een laag Touche Eclat All In One Glow Shot aan; het zorgt voor een strobing effect dat mijn natuurlijke trekken accentueert. Ik gebruik het vooral op jukbeenderen, de neusbrug en de cupid’s bow.

Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen - 4
Touche Eclat Glow Shot, €33,00

Stap 5: Ik heb donkere ogen en zet ze graag aan met bruine mascara, hier gebruik ik de Mascara Vinyl Couture. Waarom bruin? Omdat het voor een zacht, natuurlijk effect zorgt dat perfect past bij mijn frisse teint.

Het geheim van redactrice Isabelle voor een perfecte GLOW teint in 5 stappen - 5
Mascara Vinyl Couture, €33,50

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met Yves Saint Laurent Beauté.