Budgetreizen: de 5 coolste steden van Europa

Geüpdatet op 7 mei 2014 door ELLE België
Budgetreizen: de 5 coolste steden van Europa

Barcelone-1024x890Goed nieuws voor je bankrekening. De website GoEuro.be koos net de 5 meest verrassende steden van Europa uit én je hoeft je niet te ruïneren om er te raken. 

Leuk om te horen: Brugge staat daarbij op nummer 1! 

1/

Brugge bruges-1024x1024

Het Venetië van het Noorden biedt een schat aan kunst, geschiedenis en architectuur. Je kan er uren slenteren zonder ook maar één lelijk tafereel te spotten. Romantische Middeleeuwse brugjes, fietstochten langs de vaart en… een hele hoop winkels!!

Vanaf 14€ met de trein => SNCB

2/
Barcelona Barcelone-1024x890

Eén van de meest levendige en originele steden van Europa. Surrealistische kunstenaars à la Gaudi zwaaiden er jarenlang de plak, wat gezorgd heeft voor bizarre landschappen en interessante architectuur. Tel daar nog de stranden, het aangename klimaat en het bruisende nachtleven bij en je weet dat je je niet zal vervelen!

Vanaf 29€ met Ryanair

3/

Venetië venise-1024x962

Natuurlijk mogen we ook het echte Venetië niet vergeten. Laat je meeslepen door de mysterieuze sfeer van de stad, nu eens langs romantische grachten en Renaissance paleizen, dan weer in verrassende hedendaagse kunstmuseums. Francois Pinault, de man van Salma Hayek, heeft er zijn volledige collectie moderne kunst verborgen: aan jou om die te ontdekken.

Niet te vergeten: pasta, heerlijke wijn en dromerige boottochtjes…

Vanaf 39€ met Vueling

4/
Münchenmunich-1024x645

Genieten op Beierse wijze. Wissel bezoekjes aan rococo paleizen af met vrolijke bierdegustaties, geniet van de prachtige natuur in en rond de stad en vergeet je niet van je meest joviale kant te tonen. In Duitsland maak je plezier, willen of niet!

Vanaf 99€ met de trein via DB Bahn

5/
Rotterdam rotterdam-1024x778

Rotterdam heeft vele facetten: die van studentenstad, hippe wereldstad én eerste Europese havenstad. Avant-gardistisch, kosmopolitisch en gezellig tegelijk: deze plek heeft je een schat te bieden!

Vanaf 29€ met SNCB

(Via Elle Belgique, Gaëlle Van Rosen)