We Love: de Louis Vuitton Artycapucines handtassen met bekende kunstenaars

Gepubliceerd op 13 september 2021 door Lore Ginneberge
We Love: de Louis Vuitton Artycapucines handtassen met bekende kunstenaarsLouis Vuitton

In het teken van de gloednieuwe Artycapucines-collectie geven zes kunstenaars een persoonlijke, unieke toets aan het tijdloze  icoon van het modehuis: de Capucines handtassen.

Voor de nieuwe collectie handtassen van Louis Vuitton kregen Gregor Hildebrandt, Donna Huanca, Huang Yuxing, Vik Muniz, Paola Pivi en Zeng Fanzhi vrij spel. De zes kunstenaars plaatsen hun signature op het iconische ontwerp, vernoemd naar de rue Neuve-des-Capucines, de eerste boetiek van Louis Vuitton te Parijs in 1854.

Louis Vuitton tassen
Louis Vuitton

Deze zes nieuwe modellen combineren de esthetiek en creatieve flair van kunstenaars met de know-how van het Franse luxehuis. Het opmerkelijk ontwerp van Gregor Hildebrandt in zwart en wit combineert bijvoorbeeld gezeefdrukte lederen details met de LV-handtekening, verduurzaamd met vinylplaten. Donna Huanca creëerde dan weer een tas met oog voor detail gekenmerkt door uitgesproken ringen en handgeschilderd borduurwerk, terwijl Zeng Fanzhi het zelfportret van Van Gogh in beeld brengt met meer dan 700.000 borduursteken. Deze en de andere drie tassen vervolledigen de Artycapucines-collectie die inmiddels achttien ontwerpen telt. Deze derde Artycapucines-collectie zal in een gelimiteerde oplage van 200 stuks wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf 29 oktober 2021.

Louis Vuitton tassen
Louis Vuitton

Meer info via louisvuitton.com