De virale 333-methode transformeert je capsule wardrobe

Geüpdatet op 15 april 2024 door Lore Ginneberge
De virale 333-methode transformeert je capsule wardrobe Launchmetrics Spotlight

De virale 333-methode daagt je uit om een capsule wardrobe te creëren en minder te kopen. TikTok toont hoe het moet.

Je hoeft tegenwoordig niet meer naar schermtijd te kijken om te weten hoe 'online' iemand is: de juiste leren jas, een specifiek model jeans en nagellakkleur zeggen vaak genoeg. Fotogenieke looks die scoren op sociale media en daarna massaal worden geïmiteerd, bestaan uit zo'n carrousel van virale microtrends. En het tempo ligt tegenwoordig zo hoog dat zelfs fast fashion-ketens achterop hinken. Paradoxaal genoeg maakt de overdaad aan online invloeden het moeilijker dan ooit om je eigen stijl te vinden. Voor je het weet, zit je met een kast die aan een identiteitscrisis lijdt - ergens tussen 'clean girl' en 'office siren' of 'cowboy core' en coquette. Wat als we je zeiden dat net TikTok - het broeinest van al deze microtrends, met een oplossing komt? Dit is hoe de virale 333-methode kan helpen om minder te shoppen en beter te stylen.

Copenhagen Fashion Week Streetstyle 333-methode
Copenhagen Fashion Week Streetstyle - Launchmetrics

Wat is de 333-methode?

De 333-methode kan verschillend worden geïnterpreteerd, afhankelijk van wie je vraagt. Volgens minimalistische bloggers, zoals Courtney Carver van Project 333, omvat de methode het selecteren van 33 items die je gedurende drie maanden draagt, inclusief kleding, schoenen, accessoires en sieraden. Deze aanpak helpt niet alleen impulsaankopen te verminderen, maar moedigt je ook aan om creatief om te gaan met wat je al hebt, waardoor je diep nadenkt over wat je echt nodig hebt en je persoonlijke stijl verfijnt.

Daarentegen heeft de 333-methode op TikTok een eigen leven gekregen, vooral populair gemaakt door gebruikers zoals Rachel Spencer. Deze virale challenge draait om het kiezen van 9 essentiële items: drie tops, drie broeken of rokken, en drie paar schoenen, en hiermee zoveel mogelijk outfits te creëren. Rachel's video's, die honderdduizenden views verzamelden, demonstreren hoe je met slechts negen items tot negentien verschillende outfits kunt samenstellen, wat bewijst dat een beperkt aantal stukken niet hoeft te resulteren in beperkte stijlopties.

@rachspeed when your 333 style method gets a vogue article you bring it to fashion week !! #capsulewardrobe #outfitideas ♬ original sound - Rachel Spencer

De voordelen van de TikTok 333 Challenge voor jouw garderobe

Deze benadering van de 333-methode biedt verschillende voordelen:

1. Minder keuzestress: Door met minder items te werken, wordt het eenvoudiger om 's ochtends een outfit te kiezen.
2. Kostenbesparing: Minder items kopen bespaart geld en vermindert de drang naar impulsieve aankopen.
3. Milieu-impact: Het beperken van je garderobe helpt bij het verminderen van consumptie, wat goed is voor het milieu.

Hoe transformeer je jouw capsule wardrobe?

1. Begin met basics: Selecteer drie tops, drie broeken/rokken, en drie paar schoenen die goed met elkaar combineren. Denk aan neutrale kleuren met een paar opvallende stukken voor variatie.
2. Combineer slim: Experimenteer met verschillende combinaties van deze items om diverse looks te creëren, van casual tot formeel.
3. Accessoires en laagjes: Voeg variatie toe met sjaals, vesten, of sieraden die je outfit compleet maken zonder de grenzen van je 9 items te overschrijden.

De perfecte hack voor outfits op vakantie

De 333-methode kan ook een slimme manier zijn om in te pakken voor vakanties:

1. Efficiënt inpakken: Door alleen essentiële items te pakken, zorg je ervoor dat je alles draagt wat je meeneemt.
2. Veelzijdige looks: Elk item kan worden gecombineerd om verschillende looks te creëren, ideaal voor reizen.
3. Ruimtebesparing: Minder items betekent meer ruimte in je koffer, wat reizen gemakkelijker maakt.

Als je op zoek bent naar een manier om je kledingkeuzes te vereenvoudigen of je eigen stijl beter te definiëren, biedt de 333-methode een uitdagende maar leuke manier om met mode te experimenteren. Trek negen items uit je kast en kijk welke nieuwe combinaties je kunt creëren. Jezelf kleden mag leuk en uitdagend zijn, en duurzaamheid is altijd in de mode.