De nieuwste collab van Zalando doet onze harten sneller slaan

Gepubliceerd op 6 maart 2024 door Lisa Aelvoet
De nieuwste collab van Zalando doet onze harten sneller slaan

Zalando slaat de handen in elkaar met Aspesi voor een exclusieve samenwerking. Het resultaat is een hippe capsulecollectie, geïnspireerd door de Italiaanse cinema.

Na eerdere samenwerkingen met onder andere Filling Pieces en House of Dagmar, herbevestigt Zalando zijn status als exclusieve modebestemming met een nieuwe samenwerking. Dat doet de retailer dit keer met het Italiaanse Aspesi, dat bekend staat om zijn minimalistische, tijdloze kledij. Denk: klassieke trenchcoats, zachte wollen truien en stijlvolle jacks uit gerecycleerd nylon.

Cinema Club

Samen met Zalando ontwierp het merk nu de collectie 'Cinema Club', bestaande uit zestien items. De genderloze stuks wisten de fashion incrowd alvast te overtuigen tijdens de modeweek in Milaan en schitteren nu ook op zalando.be waar je ze kan shoppen. Zo'n zeven iconische filmscènes uit Italiaanse cultfilms als L'avventura, Il bell'Antonio en Le sorprese dell'amore sieren de minimalistische stuks met moderne snits. En het is net die dialoog die de twee modegiganten opzoeken: de gouden eeuw van de Italiaanse cinema in een modern jasje aan de jongere generaties voorschotelen.

"Samen geven we vorm aan een modeverhaal dat grenzen overstijgt en de vreugde van innovatie en het enthousiasme van een tijdloze expressie viert met een eigentijdse opvattting” vertelt Carlos Pellegrini, VP Marketing & Sales bij Aspesi toe.

Zalando-aspesi

Shop onze selectie

De capsule omvat iconische kledingstukken van het modehuis vervaardigd uit onder andere gerecycleerd nylon, hét materiaal waarmee Aspesi naam maakte. Genderloze shirts, jasjes en een geweldige cargobroek laten het DNA van Aspesi samensmelten met dat van Zalando. Het resultaat? Een geslaagde capsulecollectie met een hoog musthave gehalte.

Cargobroek
1
Aspesi x Zalando Cinema Club
Cargobroek
SHOP HIER

Deze genderloze cargobroek vormt het perfecte huwelijk tussen comfort en stijl.

T-shirt met print
2
Aspesi x Zalando Cinema Club
T-shirt met print
SHOP HIER

Op deze T-shirt prijkt de iconische kusscène uit Le sorprese dell’amore, een romantische komedie uit de jaren vijftig, geregisseerd door Luigi Comencini.

Bomberjack
3
Aspesi x Zalando Cinema Club
Bomberjack
SHOP HIER

Deze cropped bomberjack beschikt over een boxy fit en staat hoog op onze wishlist.

Shopper
4
Aspesi x Zalando Cinema Club
Shopper
SHOP HIER

Deze shopper doet ideaal dienst als werktas en biedt voldoende ruimte om je laptop en kostbare spullen in op te bergen.

Rok
5
Aspesi x Zalando Cinema Club
Rok
SHOP HIER

Last but not least, verdient ook deze minirok een plek in onze lijst, omdat hij zó leuk staat in combinatie met het bomberjack.