Soap brows: creëer je met zeep de perfecte wenkbrauwen?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Soap brows: creëer je met zeep de perfecte wenkbrauwen?

De perfecte wenkbrauwen tekenen met zeep? Het is de nieuwste verrassende - maar ook doeltreffende - trend van de fashionista's. Hieronder lees je hoe je de "soap brow"-techniek onder de knie krijgt.

We geven het toe. Instinctief zijn we best al eens in de verleiding gekomen om onze weerbarstige wenkbrauwen met zeep in toom te houden. En wat leren we nu? Zo'n middeltje dat amper iets kost, blijkt verrassend doeltreffend! Er zijn zelfs al make-upartiesten die het trucje gebruiken!

WAT ZIJN SOAP BROWS?

Het principe is eenvoudig: in plaats van wenkbrauwgel, gebruiken we nu zeep om onze wenkbrauwen perfect te fixeren.

De voordelen zijn overweldigend: minimale kosten, doeltreffend en de mogelijkheid om onze wenkbrauwen naar wens te modeleren en voller te laten ogen.

Maar hoe is die massale trend ontstaan? Het merk Soapbrows bracht de ultieme kit uit voor "on fleek" wenkbrauwen. De kit bevat een stuk glycerinezeep in een metalen etui - voor de hygiëne - en een geparfumeerde mist (meloen, kokos of pepermunt) om de zeep te bevochtigen. Ook is er een penseel met een gebogen uiteinde om die zeep daarna makkelijk aan te brengen. De Rolls Royce onder de soap brows!

produit sourcils soap brows
Kit Soapbrows Essentials - € 33,95

Kopen

HOE CREEER JE ZELF SOAP BROWS?

Als je zelf soap brows wilt maken, heb je slechts twee instrumenten nodig: een stuk stevige zeep en een klein wenkbrauwborsteltje. Kortom, je hoeft er geen fortuin voor uit te geven! Elk stuk klassieke zeep is goed, zolang het maar kleur- en geurloos is. Idealiter gebruik je zeep met een glycerinebasis. Een van de zepen die het vaakst voor die techniek wordt gebruikt, is zeep van het merk Pears (zo'n € 2). Helaas is ze vaak uitverkocht.

savon soap brows
Vita Verde glycerinezeep - ongeveer € 2 op Sebio en bij Di

Kopen

Peigne sourcils soap brows
Wenkbrauwborstel Catrice - € 2,90 bij Kruidvat

Kopen

Hou je ervan om je wenkbrauwen aan te vullen met een potlood of met poeder, doe dan gewoon wat je altijd doet. Daarna hou je de wenkbrauwborstel even onder de kraan om hem te bevochtigen en wrijf jee voorzichtig over de zeep. Het is niet de bedoeling dat de zeep gaat schuimen maar dat je een klein beetje van het kleverige goedje op je borstel opneemt. Daarna borstel je je wenkbrauwen naar boven toe en modelleer je ze naar wens. Je kunt voor een wild effect gaan of voor een meer natuurlijke look. Ta-daaa! Eens ze gefixeerd zijn, blijven je wenkbrauwen de hele dag lang onberispelijk zitten.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par NATALIA ZAJĄC 🐰 (@paranatka) le

LEES OOK

Alle mogelijke manieren om je wenkbrauwen te kleuren en te stylen

Beauty tips: zo creëer je een “no make-up” make-uplook

Alles over het Belgische en vegan beautylabel Bubbels at home