Alles over het Belgische en vegan beautylabel Bubbles at Home

Gepubliceerd op 24 maart 2020 door Lore Ginneberge
Alles over het Belgische en vegan beautylabel Bubbles at Home

Het is vandaag meer dan ooit belangrijk om kleine, Belgische merken te ondersteunen. Bubbles at Home is zo'n label dat dat erg makkelijk maakt, want de verzorgingsproducten voldoen aan alle hedendaagse criteria: vegan, lokaal geproduceerd en barstensvol doeltreffende ingrediënten.

bubbles at home
Bubbles at Home-oprichtster Catherine Maes

We spreken oprichtster Catherine over haar merk, waarom natuurlijke cosmetica zo belangrijk is en het gevaar van 'clean beauty'.

Waarom is natuurlijke cosmetica voor jou zo belangrijk? Waarom is 100% natuurlijk ingrediënten zo moeilijk/onmogelijk?

"Ons uitgangspunt is 'inspired by nature', we proberen dus al het goede uit de natuur te halen, maar niet alle pure ingrediënten kan je zonder toevoegingen gebruiken. Bewaarmiddelen zijn dan noodzakelijk, want schimmels of bacteriën zijn schadelijker voor de huid dan eventuele chemische stoffen. Wel werken we met bewaarmiddelen van natuurlijke oorsprong."

Wat zijn de absolute steringrediënten van de collectie? Waarom zijn ze zo effectief?

"Bubbles at Home staat vooral bekend om het gebruik van mineralen en modder uit de Dode Zee. Deze zijn bijzonder effectief tegen allerlei huidproblemen, denk aan eczema, psoriasis, jeuk... Intussen zijn heel wat van onze klanten geholpen dankzij de producten, een geweldige motivatie."

dode zee mineralen bubbles at home
Pure Dode Zee modder

Shop hier

Wat is een populaire misvatting over 'clean beauty'?

"Het probleem is dat er nog geen specifieke richtlijnen of regels bestaan over deze term. 'Clean beauty' roept vooral begrippen op als 'vegan', 'bio', 'natuurlijk' en 'duurzaam', maar een product dat bijvoorbeeld bestempeld wordt als vegan is niet automatisch biologisch. Daarnaast is een synthetisch ingrediënt niet altijd schadelijk voor de huid, want soms bootst het een natuurlijke stof na met een verbeterde werking. Clean beauty is dus nog geen officiële term en kan zelfs misleidend werken… Mijn advies is om af te gaan op de ingrediëntenlijst en te zoeken naar wat werkt voor jouw unieke huid."

cremes bubbles at home
De Bubbles at Home-gezichtsverzorging

Wat met de verpakkingen? Zijn deze ook ‘groen’?

"We zoeken nog naar een oplossing voor het verpakken van onze zepen. Voorlopig gebruiken we mica en rekenen we erop dat klanten correct recycleren. De andere producten zitten verpakt in gerecycleerd plastic, en de draagtasjes en cadeauverpakkingen bestaan uit papier. Het is nu onze missie om dit nog beter en ecologischer te maken."

Bubbles at Home is verkrijgbaar in de winkels in Gent, Brussel en Brugge, of via de webshop.

Lees ook: Belgische cosmeticamerken om te leren kennen