Alle mogelijke manieren om je wenkbrauwen te kleuren en stylen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Alle mogelijke manieren om je wenkbrauwen te kleuren en stylen

Wenkbrauwen geven definitie en karakter aan je gezicht. Een goed gestyled stel kan je hele look veranderen, wij tonen je alle mogelijke manieren.

Hoe style je jouw wenkbrauwen?

Er zijn honderd verschillende manieren om je wenkbrauwen te plukken, kleuren en shapen. Veel hangt af van de vorm, dikte en kleur van je wenkbrauwen en vooral van je eigen voorkeur. Verschillende methodes testen is dus de boodschap, hier is alvast een lijstje om te beginnen:

Wenkbrauwpotlood

Hoe werkt het? De meeste potloden hebben aan één zijde een potlood en aan de andere een borsteltje. De klassieke potloden kan je scherpen en dus langer gebruiken (tenzij je zoals ik onhandig bent en ze steeds weet te breken), maar er zijn ook stiftjes met een draaisysteem. Die laatste categorie geeft een meer smooth effect, maar gaat een stuk sneller leeg.

Pro's: Je kan uiterst precies werken. Gebruik een potlood dus voor het bijtekenen van kleine wenkbrauwhaartjes waar nodig.

Con's: Bijtekenen met een potlood is al snel heel opvallend. Let er dus op dat je zachte, fijne lijntjes creëert en gebruik zeker geen te donkere kleur.

Wenkbrauwpoeder

Hoe werkt het? Een andere optie is poeder, in de vorm van een palette of soms zelfs in stiftvorm. Bij de meeste poeders hoort een make-upborsteltje met schuine kwast om je wenkbrauwen extra precies te kunnen definiëren.

Pro's: Poeders zijn heel wat zachter dan potloden. Je wenkbrauwen lijken minder 'getekend' en kleine kale plekjes vul je heel subtiel op.

Con's: Een beetje behendigheid is nodig, want met een kwastje heb je meer kans op uitschieters dan met een potlood. Daarnaast is het zaak om steeds kleine beetjes product op te nemen, anders riskeer je om te eindigen met vlekken wenkbrauwpoeder op je gezicht.

wenkbrauwen stylen tips

Browgel

Hoe werkt het? Een mascara voor je wenkbrauwen, zo kan je dit product best omschrijven. Er bestaan gekleurde en doorschijnende gels die je wenkbrauwen allebei mooi in vorm brengen.

Pro's: Wie al perfecte brows bezit (bijvoorbeeld dankzij microblading), heeft aan één swipe gel genoeg. Dit product is de finishing touch die je wenkbrauwen de hele dag op hun plaats houdt.

Con's: Je kan geen kleine plekjes bijwerken. Ook laten sommige varianten je met een plakkerig gevoel achter, een beetje zoals haarlak. Kijk dus uit naar kwaliteitsvolle producten.

Wax

Hoe werkt het? Wax of pommade vind je net zoals gel in de gekleurde of doorschijnende variant. Je kan er je haartjes mee bijkleuren, maar vooral je wenkbrauwvorm mee fixeren.

Pro's: Wax geeft een long lasting effect en oogt minder mat dan poeder en potlood.

Con's: Je kan minder diepte creëren, de wax geeft overal dezelfde kleur.

wenkbrauwpotlood microblading

Tijdelijke wenkbrauwtattoo’s

Hoe werkt het? Je brengt een gekleurde gel aan op je wenkbrauwen, laat het goedje even stollen en pelt het daarna af. Je wenkbrauwen blijven gekleurd voor een aantal dagen/weken. Lees hier onze tattootest!

Pro's: Het effect blijft verschillende dagen.

Con's: Je kan nooit volledig voorspellen of de kleur juist zal uitdraaien.

Microblading

Hoe werkt het? Een schoonheidsspecialist brengt extreem fijne gepigmenteerde sneetjes die wenkbrauwhaartjes nabootsen. Dit is een semi-permanente behandeling die ongeveer 1 jaar zichtbaar blijft.

Pro's: Het resultaat oogt heel natuurlijk en de behandeling heeft een langdurig effect.

Con's: De kostprijs, een behandeling kost ongeveer €300.

wenkbrauwen stylen

Shopping

Bekijk hier onze favoriete wenkbrauwproducten, aan jou de keuze!