Hoe kun je een designer stuk gemakkelijk doorverkopen?

Geüpdatet op 22 april 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Hoe kun je een designer stuk gemakkelijk doorverkopen?Getty Images

Wil je investeren in een luxeartikel en je investering achteraf kunnen terugverdienen? Dat kan, op voorwaarde dat je alle criteria kent die de doorverkoopwaarde van het artikel verhogen. Welk merk is het populairst? Welk materiaal verkoopt het best? Lees hier alles wat je moet weten als je je kansen op doorverkoop wil maximaliseren!

Modezoekmachine Stylight heeft de handen ineengeslagen met de verkoopssite voor luxe tweedehandsartikelen Rebelle om de criteria te bepalen die een topstuk waardevoller maken bij doorverkoop. Categorieën, kleuren, materialen, maten en merken... Al die elementen zijn grondig onderzocht, zodat je je laatste uitspatting optimaal kunt benutten als je besluit er afstand van te doen!

Welk designer stuk verkoopt het best?

De artikelen die het meest waardevol zijn bij wederverkoop zijn ongetwijfeld luxetassen, gevolgd door horloges en juwelen. Maar dat is niet alles... Met de explosie van streetwearlabels zoals Off-White of Yeezy doen ook sportswear en vooral designersneakers het goed op online doorverkoopsites, vooral als het gaat om limited editions of uitzonderlijke collabs.

 1. Tassen
 2. Horloges
 3. Juwelen
 4. Kleding
 5. Schoenen
baskets noires nike off-white
Baskets van uitzonderlijke samenwerkingen tussen Nike en Off-White zijn altijd snel uitverkocht.

Welke merken zijn populair?

Het zal niemand verbazen dat de grote Franse en Italiaanse luxemerken het meeste geld opbrengen als je besluit om afstand te doen van je geliefde it-bag. Klassieke en tijdloze ontwerpen van Hermès, Chanel, Louis Vuitton, Fendi of Gucci blijven ontegensprekelijk vaste waarden. Zoekopdrachten naar Gucci en Prada zijn het afgelopen jaar geëxplodeerd. Om nog maar te zwijgen van jongere opkomende labels zoals het Franse Jacquemus, het Scandinavische Ganni en het Britse Self-Portrait, waarvan de populariteit blijft toenemen.

 1. Hermès
 2. Chanel
 3. Louis Vuitton
 4. Fendi
 5. Gucci
sac hermes luxe
Hermès, symbool van luxe, blijft het meest gewilde merk.

Welke kleur verkoopt het best?

Als je er zeker van wil zijn dat je je geld terugkrijgt (of meer!) als je doorverkoopt, moet je ook de juiste kleur kiezen. De vuistregel? Ga voor neutrale en in het algemeen donkere tinten. Zwart staat nog altijd op nummer 1. Maar sommige iconische modellen (zoals de Birkin van Hermès) doen het ook heel goed in zeldzamere en exclusievere kleuren die de begeerlijkheid van het product nog groter maken.

 1. Zwart
 2. Bruin
 3. Taupe
 4. Kameel
 5. Grijs
sac chanel luxe
Donkere kleuren verdienen de voorkeur.

Welke materialen zijn het meest gewild?

Natuurlijk zijn ook de materialen belangrijk. Exotisch leer, zoals krokodillenleer, heeft een zeer hoge doorverkoopwaarde. Anderzijds maken ethische kwesties en veranderend consumentengedrag dat steeds meer merken kiezen voor nieuwe materialen als canvas. Canvastassen met logo-opdruk zijn populairder dan ooit. Voor kleding zijn ook zijde en kasjmier, twee edele en hoogwaardige materialen, een goede investering.

 1. Exotisch leer
 2. Leer
 3. Canvas
 4. Kasjmier
 5. Zijde
sac céline luxe
Exotisch leer heeft de hoogste waarde op de luxe doorverkoopmarkt.

Welke maat verkoopt het best? 

Tot een paar maanden geleden zouden we je geadviseerd hebben om de meest klassieke maat te kiezen. Maar intussen is de trend van de minitasjes helemaal ontploft, mede dankzij Jacquemus. De tasjes zijn steeds meer gewild op doorverkoopsites. De miniatuurtas "Chiquito" van de ontwerper uit Marseille is het meest sprekende voorbeeld. Hoewel de huidige mode dus voor minitassen gaat, is het toch beter om te investeren in een groot model. Dat zal altijd een tijdloos item blijven met een hogere doorverkoopwaarde, ongeacht de trends.

mini sac jacquemus luxe
De vraag naar de momenteel erg trendy minitasjes neemt op doorverkoopsites een hoge vlucht.

LEES OOK

Onze complete gids van zomerse pop-up shops in Knokke

Hoera: Phoebe Philo begint haar eigen modelabel

Trend alert: ga jij ook voor een tie dye-look deze zomer?