Eindelijk: Phoebe Philo lanceert eigen modelabel in september 2023

Gepubliceerd op 9 februari 2023 door Lore Ginneberge
Eindelijk: Phoebe Philo lanceert eigen modelabel in september 2023

Phoebe Philo, de voormalige visionaire modeontwerpster van onder andere Céline is terug!

Na een hiatus van vijf jaar, waren we de hoop al bijna verloren. In juli 2021 - midden in een crisis die ook de modewereld zwaar trof - kwam daar toch het goede nieuws: Phoebe Philo zou een eigen label starten! Het nieuws werd destijds bevestigd door Business of Fashion, dat liet weten dat het nieuwe label van Philo onder de LVMH-groep zal huizen, net als Celine (sinds het vertrek van de ontwerpster zonder é).

Het is duidelijk dat Philo de zaken op haar eigen tempo aanpakt. Twee jaar later is er een officieel Instagram-account aangemaakt voor haar eigen modehuis, en in de eerste post wordt meteen meegedeeld dat haar collectie "in september 2023 zal worden onthuld en beschikbaar zal zijn op onze website, phoebephilo.com."

"We gaan in juli 2023 open voor inschrijving en kijken ernaar uit om dan weer contact op te nemen", leest het bericht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @phoebephilo

Fans om Philo's terugkeer met applaus te onthalen zijn er genoeg. Een voorbeeld is de 'Old Céline'-Instagrampagina met tienduizenden volgers, waar uitsluitend stukken getoond en geveild worden van de hand van Phoebe Philo. De verwachting is dan ook dat het nieuwe label van de Britse ontwerpster nauw zal aansluiten bij haar werk voor Celine.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OLD CÉLINE 2008-2018 (@oldceline)

Volgens de designer zelf zal het label zich focussen op stukken van uitzonderlijke kwaliteit en design. We hadden niets anders verwacht.