Trend alert: ga jij ook voor een tie dye-look deze zomer?

Gepubliceerd op 5 juli 2021 door Marie Guérin en Virginie Dupont
Trend alert: ga jij ook voor een tie dye-look deze zomer?

Tie & dye herken je meteen aan de typische psychedelische bedrukkingen. Oorspronkelijk zag je die alleen op de vloeiende extra large jurken uit de seventies en op zelfgemaakte "peace and love" T-shirts. Maar inmiddels heeft de tie dye - met dank aan de 'blijf in je kot'-filosofie - ook de loungewear veroverd.

Sportswear en tie dye

Enkele welgekozen felgekleurde touches volstaat intussen om onze sneakers, joggings, leggings en andere sportieve of ontspanningskledij helemaal op te fleuren. De kleurige prints staan ook beeldig op badpakken, ondergoed en accessoires. Je kunt dus gerust (en vrijuit) voor een total look kiezen.

Hoe draag je de tie dye-look deze zomer?

tie & dye Sea Me Happy
(c) Sea Me Happy

Wie de kaart van de co-ord (de gecombineerde look: bovenkleding + rok/broek) wil trekken, moet erover waken dat de bedrukkingen samen passen. Een boven- en onderstuk met dezelfde tekening is ideaal. Lukt dan niet, zorg er dan voor dat de achtergrondkleur dezelfde is. Een witte trainingsbroek met pasteltekeningen komt beter tot zijn recht bij een witte crop top met een gekleurde print.

Wil je de aandacht op één sterk item vestigen, combineer het dan met andere, eenvoudigere, ton sur ton kledingstukken. Heb je bijvoorbeeld een tie & dye-bloesje in roze en blauw? Draag het dan halfopen boven een pastelroze bralette en combineer met een spijkerbroek!

Wil je een veilige optie waar je je overal mee kunt vertonen (op het werk of op de lunch bij je schoonmoeder), concentreer je dan op de accessoires. Die delicate Woodstock-touch geeft je garderobe een relaxte flair én je kunt dezelfde items bij meerdere gelegenheden dragen. Wat dacht je van een pak of een avondjurk? Laat je fantasie maar de vrije loop...

Tie &dye Dior Caro Bag
Caro Bag x Dior

Wij gingen shoppen

LEES OOK

Puur pastel: de mooiste must-haves in suikerzoete tinten

We love: Nike lanceert duurzame space hippie-sneakers

De kleuren van 2021 in 20 stijlvolle items