We Love: Nike lanceert duurzame Space Hippie-sneakers

Geüpdatet op 10 februari 2020 door Lore Ginneberge
We Love: Nike lanceert duurzame Space Hippie-sneakers

Een lage voetafdruk op hippe sneakers? Deze nieuwe Nikes maken het mogelijk.

Als één van 's werelds grootste sportmerken zet ook Nike stappen richting meer duurzaamheid. Binnen dit kader pakken ze binnenkort uit met een sneaker die de laagste ecologische voetafdruk zal hebben van alle modellen tot nu toe. Voor deze collectie, 'Space Hippie' genaamd, stond de impact op het milieu voorop, van de materialen tot packaging.

In de eerste plaats werd gebruik gemaakt van Nikes eigen 'space junk', oftewel het afval dat ontstaat in de fabrieken. Zo bestaat de Flyknit-stof voor 85% uit gerecycleerd polyester van waterflessen, T-shirts en draadoverschotten. Het resultaat is een futuristisch ogende collectie bestaande uit 4 modellen (waarvan 1 specifiek voor vrouwen).

Nike Space Hippie nr 1
Nike Space Hippie met veters
nike space hippie
Nike Space Hippie zonder veters
Nike Space Hippie nr 1
Nike Space Hippie Flyease
Nike Space Hippie
Nike Space Hippie Women's Fit

"Deze schoenen presenteren zich als een artefact uit de toekomst. Ze zijn avant-garde, rebels en optimistisch," zegt John Hoke, Nike Chief Design Officer. "Space Hippie is ook een idee. Het gaat erom uit te vinden hoe je het meeste kunt maken met het minste materiaal, de minste energie en de minste koolstof." Meer van dat!

De Space Hippie-collectie is verschijnt dit voorjaar.