DE KLEUREN VAN 2021 IN 20 STIJLVOLLE ITEMS

Gepubliceerd op 14 april 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
DE KLEUREN VAN 2021 IN 20 STIJLVOLLE ITEMS© ELLE Belgique

Zoals elk jaar onthulde het Pantone Color Institute ook nu weer de tint die 2021 zal inkleuren. Dit keer werden er twee nuances verkozen tot "Color of the Year".

Het Pantone Color Institute, dat de internationale kleurtrends voorspelt, heeft een lichtgrijs en felgeel uitgeroepen tot de sterren van 2021. Deze kleurencombinatie brengt een boodschap van kracht en hoop, en is zowel tijdloos als inspirerend. "Het samenspel van het klassieke Ultimate Gray en het felgele Illuminating stralen een gevoel van positiviteit en vastberadenheid uit. Dit kleurenduo is praktisch en onverstoorbaar, maar ook warm en optimistisch. Het schenkt ons veerkracht en hoop. We hebben immers nood aan aanmoediging en inspiratie, dat is een essentiële behoefte van de menselijke ziel", vertelt Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par PANTONE (@pantone)


>

Ultimate Gray

Volgens Pantone staat de grijsschakering met de naam "Ultimate Gray" voor onwankelbare waarden, een stevige basis. Het is de kleur van de keien die we aan de oevers van het water vinden. Van de door weer en wind afgesleten natuurelementen die de tand des tijds weten te doorstaan. Ultimate Gray is dus synoniem voor sereniteit, stabiliteit en veerkracht. Het is een neutrale, zachte, rustgevende kleur die ons kalmeert... in plaats van ons depressief te maken.

Illuminating

"Illuminating" is een fel en vrolijk geel dat bruist van de vitaliteit. Het is een warme nuance, doordrongen van zon en kracht. Deze kleur brengt de belofte van een mooie, zonnige toekomst. Een flinke dosis positiviteit, precies wat we nu zo nodig hebben!

Hoe verwerk je de kleuren van 2021 in je outfit?

De beste manier om ze te dragen? Door ze te combineren! Om je zachtjes aan de trend te wagen, begin je met een grijze spijkerbroek, opgefleurd door een toets van geel in je handtas of pumps. Als je er echt helemaal voor wilt gaan, kies je voor een felgele jurk of broek met daarboven een grijze blazer. Een combinatie waar we zelf misschien niet aan hadden gedacht maar die heel goed zit.


LEES OOK

Catwalk inspiratie: tien trendkleuren voor de lente

Trend alert: deze kleur wordt de trendkleur van 2020

Deco: fris je interieur op met dé trendkleuren van 2021