Getest: herbronnen en mediteren in een kuuroord in de Alpen

Geüpdatet op 28 juni 2021 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Getest: herbronnen en mediteren in een kuuroord in de Alpen

Vandaag meer dan ooit dringt het tot ons door: je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn en weer in contact te komen met de natuur, én met jezelf. In samenwerking met Dôme, expert in gezondheid, organiseert Club Med voor het tweede jaar op rij een Amazing Week: een vakantie van 7 dagen in de Alpen in het teken van welzijn. Op het programma: hoogtes, feelgood en vooral loslaten.

Amazing Week: een kuuroord in de bergen

De Amazing Week – een concept bedacht door Isabelle Manneback, experte op het gebied van energie en meditatie – nestelt zich deze zomer op de toppen van de Alpen. Meer bepaald in het gloednieuwe Clubdorp La Rosière, op enkele kilometer van de Italiaanse grens.

Van 3 tot 10 juli 2021 bieden Dôme en de 8 deskundigen van het centrum workshops aan als “detox”, “soepelheid” en “relaxatie”. Je krijgt daarbij de tools aangereikt om in een adembenemende omgeving opnieuw in contact te komen met jezelf en met anderen.

Amazing Week
La Rosière. ©Presse

Een compleet wellnessprogramma

Tijdens de Amazing Week is er elke dag een ander programma. Het doel: ontspannen en loslaten aan de hand van verschillende technieken als Qi Gong en Tai Chi. Aan de hand van specifieke oefeningen leer je beter ademen om stress en emoties onder controle te krijgen, je lichaamshouding te verbeteren en de energie die vastzit vrij te maken. Als deelnemer profiteer je ook van de aanwezigheid van Heberson Oliveira, die de beroemde "Vibhava Yoga"-methode (een zachtere, progressievere en toegankelijkere vorm van yoga) ontwikkelde, en van zijn yogalessen midden in de natuur.

Om te maximaal te genieten van de omringende natuur en al het goeds dat ze te bieden heeft, worden er ook wandelingen georganiseerd waarbij je de geneeskrachtige en culinaire eigenschappen van de planten en aromatische kruiden van de streek ontdekt. Sportievelingen kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten: wandelen, klimmen, raften, mountainbiken, trailrunning … En ook de lekkerbekken worden verwend! Omdat geluk ook in lekker eten schuilt, zal het Resort een menu aanbieden dat geïnspireerd is op de tradities van de Savoie én de Val d'Aoste.

Amazing Week
La Rosière. ©Presse

Wie deze verkwikkende vakantie in stijl wil afsluiten, brengt een bezoek aan de Spa Club Med by Cinq Mondes. De 650 vierkante meter grote wellnessruimte, met uitzicht over de Tarentaisevallei, biedt een uitgebreide keuze aan behandelingen. Je vindt er twee verwarmde zwembaden (binnen en buiten), een hamam, behandelingskamers en relaxruimtes. De ideale combo voor een verblijf waar je zowel fysiek als geestelijk van opkikkert!

Meer informatie over de Amazing Week op clubmed.be.

LEES OOK

Spirulina : superfood voor sportivo’s

Dit is waarom sporten kan helpen bij stress

5 vragen en antwoorden over CBD