Zo krijg je mooie wimpers zonder mascara

Geüpdatet op 21 april 2022 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Zo krijg je mooie wimpers zonder mascaraImaxtree

Wat dacht je van een mascaradetox voor je wimpers? Hier vind je alle trucjes voor een natuurlijk stralende blik.

Onze goede vriend de wimperkruller

Als klein meisje vonden we dit eigenlijk een beetje een akelig instrument. Maar vandaag is het een bondgenoot van formaat die onze wimpers de perfecte welving geeft. Hiervoor plaats je hem aan de basis van de wimpers (let wel op dat je niet in je ooglid knijpt) en druk je zo'n vijf tot tien seconden. Herhaal dit over de hele lengte van de wimpers.

Voor een nog indrukwekkender effect kun je de wimperkruller net vóór het gebruik verwarmen. Ofwel houd je hem enkele seconden in warm water waarna je hem uitschudt, ofwel blaas je er tien tot twintig seconden op met de haardroger. Resultaat gegarandeerd.

cils
Wimperkruller, Blissim, € 12,90

Ik wil hem!

Een scheutje olie

Dit is het middeltje uit grootmoeders tijd. Het type olie is niet echt van belang: olijfolie, kokosolie, wonderolie, amandelolie of zelfs vaseline. Ze zijn allemaal evenwaardig, wat echt telt, is dat je vegetarische olie van goede kwaliteit neemt. Doe er - met een wattenstaafje, een oud en schoon mascaraborsteltje of gewoon met je vingers - een beetje van op de wimperbasis. De olie maakt de wimpers voller en helpt ze te groeien. Je brengt de olie het beste aan 's avonds voor het slapengaan, nadat je uiteraard alle make-up grondig hebt verwijderd. Gemiddeld zijn de effecten al zichtbaar na ongeveer vijftien dagen.

cils
Wonderolie, Bionoble, 50 ml, € 13,98

Ik wil hem!

Aangepaste voeding

We geven het toe, op deze manier is het resultaat niet zo snel merkbaar, maar het blijft wel veel langer duren. Net zoals bepaalde voedingsmiddelen de haargroei stimuleren of je nagels sterker maken, zorgen vitaminen en voedingsstoffen ervoor dat je wimpers mooi en gezond blijven. Duik dus in de:

  • vitamine A (wortels, zoete aardappelen, tomaten...)
  • vitamine B8 (paddenstoelen, bloemkool, eierdooiers…)
  • vitamine E (plantaardige oliën, noten, venkel...)
  • ijzer (algen, gedroogde peulvruchten, rood vlees…)
  • magnesium (linzen, spinazie, pure chocolade...)
  • omega 3 (zalm, chiaolie…)

Als je zeker wilt zijn dat je er genoeg van binnenkrijgt, kun je kiezen voor voedingssupplementen. Biergist is in dat geval een echte must. Dit product zorgt er immers voor dat haar, nagels en wimpers sneller groeien.

cils
Biergist met vitamine B12, Solgar, € 11,08

Ik wil het!

Serum

In de handel is een hele waaier aan wimperserums te vinden. Om het goede te kiezen, opteer je voor een model op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen of aroma's. Een goed serum bevat vitamine E en wonderolie, om de wimpers te verstevigen en langdurig te hydrateren. Deze oplossing vergt een minimum aan discipline. Je moet het serum immers elke ochtend aanbrengen en bij bepaalde producten ook nog eens 's avonds. Tot slot voedt, versterkt, beschermt en regenereert het serum de wimpers.

Meestal zit er een borsteltje bij, zoals voor mascara, of een penseel, om het serum over de wimpers open te strijken. Over het algemeen zijn de effecten na drie weken tot een maand zichtbaar.

 

cils
Booster, Embryolisse, € 19,90

Ik wil hem!

De wimpers krommen

Dit is de minst natuurlijke maar ook de makkelijkste oplossing. Één afspraak volstaat om minstens twee maanden lang met mooi krullende wimpers te pronken. Hoe gaat het in zijn werk? Een sessie duurt gemiddeld een half uur tot een uur, afhankelijk van de lengte van de wimpers.

De schoonheidsspecialiste plaatst een siliconepatch op het bewegend ooglid, aan de wimperbasis. Ze doet lijm op de patch en met een pincet brengt ze er de wimpers een voor een op aan. Vervolgens raak je de wimpers 24 uur lang niet aan, noch met make-up, noch met make-upremover. Daarna hoef je niets bijzonders meer te doen. We raden alleen aan om deze methode niet al te vaak te herhalen, want het is toch allemaal vrij chemische.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par CILS BY LINDA & SARA (@cilsbylinda)

LEES OOK

Getest: de 10 beste mascara’s voor XXL wimpers

Beauty tips: hoe krijg je langere wimpers?

We love: biologische en natuurlijke verzorging van La Provençale Bio