Beauty tips: hoe krijg je langere wimpers?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Beauty tips: hoe krijg je langere wimpers?

Een sensuele blik met volle wimpers doe verleidelijk neerslaan... het is voor elke vrouw een beetje een droom. Maar wat als je natuurlijke wimpers daar anders over denken?

Lange, goed gekrulde wimpers en mooie volle wenkbrauwen hangen niet alleen af van de mascara of make-up die je gebruikt. Hun gezondheid is essentieel. Daarom geven Planet Parfum en Alexis De Brosses, voorzitter van TALIKA, ons enkele tips over hoe we zorg kunnen dragen voor deze kostbare haartjes.

Wat zorgt ervoor dat wimpers uitvallen?

Verliezen we wimpers en wenkbrauwen zoals we haar verliezen? 

"Ja, we verliezen wimpers en wenkbrauwen net zoals we haar verliezen. Alle haren doorlopen een levenscyclus waarin ze groeien (anagene fase), waarna ze een overgangsfase ingaan waarin ze niet langer groeien (catagene fase) en ten slotte een andere fase die overeenkomt met haaruitval (telogene fase). Het bijzondere aan wimpers en wenkbrauwen is dat ze maandenlang zonder rustfase kunnen."

Welke factoren kunnen dit verlies beïnvloeden? 

"De factoren die een invloed kunnen hebben op dit haarverlies zijn de volgende:

  • Leeftijd: naarmate je ouder wordt, wordt je haar fijner en brozer en heb je ook minder haar.
  • Hormonen: vooral na de menopauze groeien haren minder, langzamer en zijn ze minder dik. Voor mannen worden ze daarentegen vaak langer en dikker naarmate ze ouder worden.
  • Alle geneeskundige behandelingen: medicatie beïnvloedt het leven van je wimpers en wenkbrauwen, net zoals de anticonceptiepil of chemotherapie bijvoorbeeld.
  • Aantasting van buitenaf: uv-stralen, vervuiling en tabak zijn allemaal factoren die haren kwetsbaar maken.
  • Voeding: ook je voeding speelt een rol in de kwaliteit van je haar, want je haar heeft voedingsstoffen nodig zoals vitamine B.
  • Tot slot zijn ongeschikte cosmeticaproducten ook vijanden die ze kunnen verzwakken."

Producten die wimpers en wenkbrauwen laten groeien: te mooi om waar te zijn?

"Onze producten (TALIKA) die de groei van wimpers (en wenkbrauwen) bevorderen, zijn klinisch getest en de resultaten zijn bewezen. De orale behandelingen kunnen een eventueel vitaminetekort via de voeding aanvullen, maar ze zullen geen wonderen verrichten."

En valse wimpers?

Je hebt in eerste instantie de gewone valse wimpers. Die zijn bedoeld om het gebrek aan volume of gewoonweg het gebrek aan wimpers te compenseren. In dit geval kunnen we alleen maar aanraden om ze spaarzaam te gebruiken. Liever wimper per wimper dan een hele rij. Vermijd ook te lange valse wimpers die een schaduw werpen onder je ogen, waardoor ze je eerder een vermoeide dan natuurlijke blik geven.

En dan zijn er nog de wimpers anno 2020, die volgens de trends van het najaar allesbehalve gewoon zijn. Misschien niet voor een maandagochtend op kantoor, maar zonder enige twijfel voor 's avonds. Denk pluimpjes, glittersteentjes, parels, kant en allerhande kleuren. Voor een keer hoef je niet te streven naar een natuurlijke look, maar kan je helemaal los gaan.

Shopping

Alle producten zijn beschikbaar in de winkels van Planet Parfum.

LEES OOK:

Getest: de 10 beste mascara’s voor XXL wimpers

Beauty tips: 20 opvallende oogmake-up looks voor boven je mondmasker