Tutorial: zou creëer je een egale teint in 5 minuten

Gepubliceerd op 20 april 2021 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
Tutorial: zou creëer je een egale teint in 5 minutenJustin Paquay

Voor de release van de gloednieuwe Face & Body Powder-No-Powder Compact Complexion Perfector uit de Dior Backstage-collectie onthult de professionele make-upartiest alle tips voor een vlekkeloze, egale en matte teint in slechts 5 minuten.

Een stralende huid is de basis van elke geslaagde make-uplook. Naast de juiste huidverzorging kan je de hulp inschakelen van enkele slimme make-upproducten. Om een natuurlijke finish te bereiken zonder 'maskereffect' ga je voor lichte producten die de teint doen stralen. Belangrijk, zeker tijdens de zomermaanden, is om geen té mat effect na te streven, want dat zorgt ervoor dat de huid er vlak en futloos uitziet. Een product dat aan al deze criteria voldoet? Het gloednieuwe Face & Body Powder-No-Powder uit de Dior Backstage-collectie.

Shop hier

Mathieu de Mayer, make-upartiest bij Dior Makeup: "Tijdens de zomer is dit nieuwe product de ideale bondgenoot voor een stralende teint die 24 uur mooi blijft. Dankzij de hydrofobe pigmenten is het bestand tegen vochtigheid (water en transpiratie) en dus ook tegen hitte. Het mooie van dit product is dat het gemakkelijk te moduleren is naargelang de gewenste dekking en dat je zowel een supernatuurlijk en bijna onzichtbaar resultaat kunt bekomen als een meer dekkende look."

De Dior Backstage producten zijn daarnaast ideaal voor vrouwen on the go, want multifunctioneel en eenvoudig aan te brengen. Van natuurlijk (bijna) onzichtbaar tot verfijnd glamoureus, de dekking kan naar hartenlust worden bijgewerkt. Face & Body Powder-No-Powder (verkrijgbaar in 10 tinten) is evengoed geschikt voor mannen die op zoek zijn naar een egale, matte teint zonder de waarneembare aanwezigheid van make-up.

"Het kan alleen worden gebruikt, als een bronzer, of als een contouring tool als je de donkerste tint kiest. Het poeder ook gebruikt worden als aanvulling op de Dior Backstage Face & Body Foundation (in 40 tinten beschikbaar)."

Een egale teint in 5 minuten

egale teint
Justin Paquay

1. Begin met het aanbrengen van de Face & Body Primer Universal 001. Dit product egaliseert de huid en kan met je vingers of met een penseel worden aangebracht.

2. Vervolgens breng je de Dior Backstage Face and Body Foundation aan en werk je donkere kringen of kleine imperfecties bij met de Forever Skin Correct Concealer in dezelfde tint.

Dior egale teint primer

Shop hier

3. Om de teint te fixeren breng je met de Face Brush N°18, geïnspireerd op Japanse borstels, de nieuwe Face & Body Powder-No-Powder over het gelaat en de hals aan. Dit ultrafijne, geconcentreerde poeder vervaagt onvolmaaktheden op alle huidtypes. Het geeft een matte finish terwijl het het licht vangt. Resultaat: geen doffe of poederige teint meer.

Dior

Shop hier

4. De volgende stap is het aanbrengen van de Diorshow Pump'N'Brow voor natuurlijk ogende, verzorgde wenkbrauwen. Deze is heel gemakkelijk te gebruiken; gewoon de haartjes naar boven borstelen en indien nodig het resultaat bijwerken met een wenkbrauwpoeder.

Dior

Shop hier

5. Als finishing touch wordt de hele look gefixeerd met de nieuwe Dior Forever Perfect Fix, de eerste gezichtsmist met drievoudige werking van Dior: langhoudend, fixerend en hydraterend, allemaal in één spray. De microdiffusie van de gezichtsmist creëert een verfrissende sluier op de huid en zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten zonder de kleur te veranderen.

Dior egale teint primer

Shop hier

Deze video werd opgenomen in de suites van een van het Steigenberger Wiltcher's Hotel.

LEES OOK: Tutorial: een zomerse teint in 7 stappen