Smeer like Jagger: dit is de beste huidverzorging voor de zilveren generatie

Geüpdatet op 17 februari 2020 door Laure Vandendaele
Smeer like Jagger: dit is de beste huidverzorging voor de zilveren generatie

Terwijl tal van beautymerken om de aandacht van millennials en Gen Z kids strijden, richt Clarins de pijlen op een heel andere doelgroep. De nieuwe huidverzorgingslijn van het Franse merk is dan ook helemaal afgestemd op de noden van de ‘silver generation’.

Smeer like Jagger: dit is de beste huidverzorging voor de zilveren generatie

Vijvenvijftigplussers willen een goed verzorgde, stralende huid, maar liggen niet wakker van een rimpel meer of minder. Crèmes voor deze leeftijdscategorie dienen dan ook niet langer enkel om rimpels glad te strijken. Deze zilveren generatie is vooral op zoek naar producten die de huid laten stralen. Een mooie glow als ultieme #skingoals is immers van alle leeftijden.

De power van paardenkastanje

Het nieuwe Nutri-Lumière -gamma van Clarins werd speciaal ontwikkeld om de aan de specifieke noden van de ouder wordende huid te voldoen. Alle formules werden verrijkt met plantenextracten van biologische wakame, woestijndadel en steringrediënt paardenkastanje, waarvan zowel de vrucht als de bloem een krachtig verhelderend effect op de huid hebben. Daarnaast werken de actieve bestanddelen ook in het op het micronutritief netwerk van de ondervoede huid en helpen zo om de jeugdige huidstraling terug te krijgen.

Schermgezicht

Claudia Maria Ferreira da Costa is model, professioneel schermster en eigenares van de mooiste haardos van de ‘silver generation’. Drie beautyvragen aan het nieuwe campagnegezicht.

Hoe verzorg jij het huid?

"Mijn tijd is schaars dus eenvoudige maar effectieve producten zijn een must.
Ik ben fan van de Blue Orchid Face Treatment Oil van Clarins omdat die snel in de huid dringt. Daarnaast smeer ik al twee maanden ‘mijn eigen’ dag- en nachtcrème uit het Nutri-Lumiere-gamma en ben zeer tevreden over de resultaten."

Je bent het gezicht van een campagne voor de rijpere huid. Hoe sta je zelf tegenover ouder worden?

"Mijn kijk op ouder worden is simpel: ik heb nog een aantal vitale jaren voor me liggen en daar wil ik alles uithalen. Op dit moment in mijn leven heb ik weinig te verliezen, dus ik blijf risico’s nemen. Ik vind het belangrijk om ver uit mijn comfortzone te blijven. Je bent nooit te oud om te leren dus leer, ontdek, experimenteer en trek erop uit."

We moeten het natuurlijk over je haar hebben …

"Vlak na mijn turbulente scheiding, inmiddels acht jaar geleden, besliste ik plots om mijn haar niet langer te kleuren. Het was alsof een klein stemmetje me influisterende dat het tijd was om mijn echte ik te tonen. Ik liet mijn zilveren haar uitgroeien en knipte op een dag alle gekleurde stukken af. Dat voelde als een openbaring."

Fade to grey: deze sterren kiezen voor grijs haar

Dit moet je weten over een veganistische haarkleuring

Zo blondeer je je haar zonder schade