EXCLUSIEF: zo wordt een CHANEL lipstick gemaakt

Gepubliceerd op 23 maart 2021 door Lore Ginneberge
EXCLUSIEF: zo wordt een CHANEL lipstick gemaaktChanel

Chanel brengt met Rouge Coco Bloom een totaal nieuw gamma lippenstiften uit. Ter ere van deze innovatie deelt het merk nooit eerder vertoonde beelden van ambassadrice Lily-Rose Depp die samen met ons op ontdekking gaat in de wondere wereld van het lipstickmaken.

Wat gaat er allemaal schuil achter het produceren van luxueuze cosmetica? Chanel-ambassadrice Lily-Rose Depp kreeg de kans om alles te leren over de gloednieuwe Rouge Coco Bloom, een sterk gepigmenteerde lipstick met glanzende finish. Het verhaal speelt zich af in een laboratorium in Pantin, vlakbij de Franse hoofdstad. Op deze plek ziet Chanel-cosmetica het levenslicht, en gaat Lily-Rose de uitdaging aan om - in een witte jurk! - de tinten van de Rouge Coco Bloom-lijn na te maken.

rouge coco bloom chanel
Chanel

Zo wordt de Rouge Coco Bloom gemaakt

Hele lades met parels en pigmenten, van snoepjesroze tot dieprood, vormen het decor van dienst. Eerste verrassing: soms worden er zwarte of blauwe pigmenten in lipsticks verstopt om ze extra intensiteit te geven. De video vertelt ons dat er meer dan 140 (!) tests nodig waren om de perfecte mix te vinden tussen die intensiteit en langhoudendheid enerzijds, en de glans van een lipgloss anderzijds. De lipsticks van de Rouge Coco Bloom-lijn getuigen van een sterk staaltje technische innovatie, mogelijk gemaakt door het Chanel Research Laboratory, en bieden het beste van twee werelden in één enkele swipe.

Chanel
Chanel

De belofte? Levendige kleuren en intense glans verpakt in een beeldige huls. De hydratatie staat op punt dankzij het 'hydraboost'-complex voor comfortabele en intens gevoede lippen. Het resultaat: één laagje is genoeg voor stralende lippen, en dat tot 8 uur lang. De lipstick is beschikbaar in een palet van twintig levendige tinten, met onder meer het chique rood (Vitality), een delicaat oudroze (Merveille) en een aards oranje (Sunlight).

Rouge Coco Bloom in 'Dream'
Rouge Coco Bloom in 'Dream'

Shop hier

Ontdek alle stappen van de creatie van een Chanel lippenstift, van de zoektocht naar de ideale kleur, over de formulering, tot de uiteindelijke onthulling uit de mal.

LEES OOK

Getest: deze lipstick blijft zitten onder een mondmasker

Getest: de beste langhoudende foundations van 2021