Meghan en Harry doen enkele schokkende onthullingen in het interview

Gepubliceerd op 8 maart 2021 door Lore Ginneberge
Meghan en Harry doen enkele schokkende onthullingen in het interviewJoe Pugliese

Meghan Markle en prins Harry lieten vannacht het felbesproken interview met Oprah op de wereld los, waarin letterlijk geen onderwerp onbesproken bleef. De Sussexes praten doodeerlijk over de pijnlijke breuk met de Royal Family, over de uitbreiding van hun gezin, maar laten ook enkele hartverscheurende bekentenissen.

Het volledige interview wordt pas deze avond uitgezonden bij ons op VRT, maar hier zijn al enkele verrassende ontboezemingen.

Meghan en Harry krijgen een meisje!

Het interview bracht niet allemaal somber nieuws, want het koppel deelde met vriendin Oprah dat ze een zusje verwachten voor baby Archie. Meghan verklapte ook al dat het een zomerbaby zal worden. Zet dat maar in je kalenders!

Meghan Markle en prins Harry waren stiekem al getrouwd

Meghan vertelde Oprah dat zij en Harry eigenlijk drie dagen voor de ceremonie in Windsor Castle zijn getrouwd door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby. Zij en Harry gaven hun ja-woord tijdens deze geheime bruiloft in hun achtertuin.

Meghans mentale gezondheid bereikte een dieptepunt

De hertogin zei dat ze door de intense controle van 'The Firm' (verwijzing naar de Britse Royal Family) "angstaanjagende gedachten" begon te krijgen en vroeg of ze ergens heen kon om hulp te krijgen, maar ze kreeg te horen dat ze dat niet kon. "Ik ging naar een van de meest hooggeplaatste mensen om hulp te krijgen. En ik vertel dit omdat er zoveel mensen zijn die bang zijn om te zeggen dat ze hulp nodig hebben, en ik weet hoe moeilijk het is om het niet alleen te zeggen, maar ook om nee te horen," zei Meghan. Meghan zei ook dat ze naar de personeelsdienst van het paleis ging en hen rechtstreeks vertelde "Ik heb hulp nodig."

Racisme in de Royal Family

Ook over Archie, de eerstgeborene van het paar, werden verontrustende verhalen gedeeld. Meghan vertelde dat "in de maanden dat ik zwanger was... we samen het gesprek hadden over dat hij geen bescherming zal krijgen, dat hij geen titel zal krijgen, en er waren ook zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou kunnen zijn als hij geboren wordt." Harry vulde aan dat het geen gesprek was dat hij ooit wilde voeren.

Harry en zijn familie hebben weinig contact

Ook prins Harry ziet zichtbaar af van de hele situatie. In het interview verried hij dat het contact met zijn vader, prins Charles, verslechterde toen het stel aangaf zijn verplichtingen te willen neerleggen. Voorafgaand aan de bekendmakingen nam Charles zelfs de telefoon niet meer op, bekende de hertog van Sussex. "Het is jammer dat het zover heeft moeten komen, maar ik moet zorgen voor mijn eigen geestelijke gezondheid en die van mijn vrouw en zoon. Ik zag waar het heen ging," aldus Harry. Ook met zijn broer William loopt het niet zo vlot, maar Harry is oprecht hoopvol dat hun band nog kan worden hersteld.