Wordt dit 11-jarige kindmodel de nieuwe Gigi Hadid?

Gepubliceerd op 2 december 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
Wordt dit 11-jarige kindmodel de nieuwe Gigi Hadid?Instagram: @summerdesnoo

De Nederlandse Summer de Snoo is amper elf jaar oud, maar ze heeft al een internationale modellencarrière op haar naam staan. "Ik zie het niet als werk, ik vind het leuk om te doen", zegt ze in een driedelige docuserie die je over haar leven kan bekijken op Videoland.

In de docuserie 'Picture Perfect: Summer de Snoo', leer je alles over het ongewone leven van het kindmodel. Hoewel ze in een achterstandswijk van Rotterdam woont, vliegt ze al enkele jaren van shoot naar shoot, telkens vergezeld door één van haar ouders. Toen ze vier jaar oud was, stond ze voor het eerst voor de lens en op haar tiende mocht ze tekenen bij New York Model Management, iets waar veel doorgewinterde modellen alleen maar van kunnen dromen. Maar Summer is veel meer dan just a pretty face, ze heeft ook nog eens ontzettend veel aanleg voor voetbal én ze is hoogbegaafd.

Multitalent

summer de snoo kindmodel
Instagram: @summerdesnoo

Ja, je leest het goed. Dit meisje is elf jaar oud, heeft killer eyes en lokken om van te dromen én ze is daarnaast ook nog eens uitzonderlijk getalenteerd. Volgens mama Jessica de Snoo, is Summer allesbehalve een typisch meisje. "Ik zie haar niet echt als een modemeisje, maar eerder als een tomboy", zegt Jessica. "Het liefst van al draagt ze joggingbroeken en trainingspakken. Zeker geen jurken, die vindt ze te saai. Op shoots is ze misschien een meisje meisje, maar zodra de shoot klaar is, gaat het trainingspak weer aan. Ze speelt ook als enige meisje in een jongenselftal. En ze heeft echt talent, ze werd zelfs al gescout door de Koninklijke Voetbalbond van Nederland." Summer ziet voetbal als één van haar 'bijdingetjes', zegt ze zelf: "Ik besef zelf dat ik best wel veel dingetjes heb, zoals dat ik goed kan voetballen en best wel een grote modellencarrière nu al heb."

Naast sportief, is Summer ook nog eens ontzettend intelligent. Op school zit ze in de zogenaamde Erasmusklas, een klas voor hoogbegaafde kinderen. Ze laat het echter niet naar haar hoofd stijgen. Het 11-jarige model is ontzettend down to earth, daar zorgt papa Joeri alvast voor. "Ik heb Summer sinds dag één gezegd; de dag dat jij naast je schoenen gaat lopen, heb je een probleem met mij. Summer moet altijd weten waar ze vandaan komt. En beseffen dat waar ze nu staat, een kans is die weinigen krijgen", aldus Joeri in de docuserie.

Engelengezicht

summer de snoo kindmodel
Instagram: @summerdesnoo

Een meisje meisje is Summer niet en ook in de make-up stoel zitten vind ze niet leuk. Maar eens ze voor de camera staat, komt haar natuurtalent naar boven. "Naar mijn mening is het niet echt werk, ik vind het leuk om te doen! En het geld boeit mij ook echt niet. Dat zet mijn vader allemaal voor mij opzij. Later kan ik er misschien naar gaan kijken, maar nu boeit het me niet. Ik vind het alleen belangrijk dat ik plezier heb", zegt Summer. "Ik ben mijn ouders ook zeer dankbaar dat ze altijd met me meekomen naar shoots. Ik ga ze later heel erg verwennen met het geld dat ik ga verdienen."

Maar hoe denkt de familie over het jetsetleven dat hun dochter binnen enkele jaren als topmodel zal gaan leiden? "Summer heeft die kans nu, dus laat haar die kans grijpen," stelt papa Joeri. "We komen allemaal uit achterstandswijken. Je kan daar niks en je hebt daar niks. Het is heel lastig om van daaruit iets te maken en te kunnen ontsnappen. Tenzij je echt discipline hebt en vastberaden bent. Dan kan je het zo goed maken voor jezelf als je wilt, als je echt je best doet. Als Summer hiermee de dans kan ontspringen en haar droom achterna kan, wie ben ik dan om haar daarvan te weerhouden?"

Het Rotterdamse kindmodel sleepte al contracten in de wacht bij het Italiaans bureau Special Management en het Amerikaanse New York Model Management. Volgens de casting director van het laatstgenoemde bureau, Duane Gazi, worden er zelden zulke jonge meisjes binnengehaald. "Summer was zo origineel en bijzonder, dat ik iedereen van het bureau erbij haalde om haar foto's te bekijken. Ze heeft echt die wauw-factor."

summer de snoo
Instagram: @summerdesnoo

De sprekende blauwe ogen en blonde lokken van Summer zijn inderdaad prachtig. Als dit is hoe ze er op haar elfde uitziet, zijn wij wel erg benieuwd naar wat de puberteit met haar uiterlijk zal gaan doen. Een nog grotere glow-up is alvast niet meer mogelijk... Gigi Hadid achterna? Dit is vast niet het laatste wat we van dit bijzondere kindmodel horen. Op Videoland kan je de docuserie over Summer de Snoo nu bekijken.

 

Lees ook:
10 Belgische modellen om te volgen op Instagram