We Love: Pastry Crush, het indrukwekkende bakboek van Bake Off winnares Jaline

Gepubliceerd op 26 november 2020 door Lore Ginneberge
We Love: Pastry Crush, het indrukwekkende bakboek van Bake Off winnares JalinePastry Crush - © Kris Vlegels

Jaline Vandromme, de jongste deelnemer én winnaar van Bake Off Vlaanderen, komt met een eigen kookboek, en wat voor een! 'Pastry Crush' staat vol overheerlijke dessertjes, zowel klassiekers als hedendaagse interpretaties door de jonge patissier. Net op tijd voor de feestdagen!

In het eerste boek van Jaline Vandromme, intussen stagiair bij meesterpatissier Herman Van Dender, ontdek je de Grote Klassiekers van de Franse patisserie, denk Millefeuille, Baba au Rhum, Saint Honoré... Jaline laat zien hoe deze klassiekers haar geïnspireerd hebben en maakt haar eigen hedendaagse versie. De nagerechten vragen wat tijd en enige expertise, al nodigt Jaline je uit om er je eigen ding mee te doen: "Daarom heb ik van mijn favoriete gebak twee varianten gemaakt: een eigen herinterpretatie, een revisité, en een dessertje geïnspireerd op dat gebak. Ik hoop dat het je aanmoedigt om hetzelfde te doen. Vervang wat je zelf niet zo lekker vindt of wat je niet in huis hebt door iets anders, laat weg en voeg toe. En vooral: leef je uit in de keuken."

De desserts hebben stuk voor stuk een wow-factor. Het zijn de ideale afsluiters van een feestmaal om gasten mee te verbluffen.

Koop het boek hier

Zin in een voorproefje? We selecteerden 3 dessertrecepten uit 'Pastry Crush' die je zelf moet proberen

 

Recept: Crème brulée met een chantilly van rode vruchten van Jaline Vandromme Recept: Crème brulée met een chantilly van rode vruchten van Jaline VandrommePastry Crush - © Kris Vlegels In het eerste boek van Jaline Vandromme ontdek je de Grote Klassiekers van de Franse patisserie, zoals deze crème brulée, maar dan met een hedendaagse twist. Lees meer
Recept: Chocolademoelleux met hazelnootpraliné van Jaline Vandromme Recept: Chocolademoelleux met hazelnootpraliné van Jaline VandrommePastry Crush - © Kris Vlegels Een chocolademoelleux volgens de regels van de kunst? Bake Off winnares Jaline doet het je voor. Lees meer
Recept: verrine van Sacher met een crèmeux van abrikoos van Jaline Vandromme Recept: verrine van Sacher met een crèmeux van abrikoos van Jaline VandrommePastry Crush - © Kris Vlegels Imponeer je gasten met deze fleurige verrines van chocolademousse en abrikozen. Lees meer