Getest: het driestappenplan van Dr. Hauschka voor een gezond gelaat

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Getest: het driestappenplan van Dr. Hauschka voor een gezond gelaat

Een healthy huidje dat straalt van binnenuit, wie droomt er niet van? Iedereen weet ondertussen dat het belangrijk is om je gezicht goed te verzorgen, maar wegens tijdsgebrek durft gezichtsverzorging al eens overgeslagen te worden. Toch hoeft een goede gezichtsroutine helemaal niet lang te duren. We tonen je hoe je volgens natuurlijk beautymerk Dr. Hauschka je gezicht goed kan verzorgen in slechts drie eenvoudige stappen.

Om te weten hoe we het best zorg dragen voor onze huid legden we ons oor te luister bij Dr. Hauschka. Dit natuurlijke merk focust al meer dan vijftig jaar op een holistisch en bewust leven, waarbij een onvoorwaardelijke liefde voor mens, dier en natuur centraal staat. Dr. Hauschka kiest bovendien voor een unieke aanpak. Waar heel wat beautymerken de huid proberen te corrigeren, gelooft Dr. Hauschka dat de huid zich heel goed zelf kan verzorgen en herstellen. De producten van Dr. Hauschka triggeren daarom de huid om mogelijke huidproblemen zelf aan te pakken. Dat doen ze door rekening te houden met de natuurlijke ritmes van de huid.

Dr. Hauschka
Dr. Hauschka

Een eenvoudige skincare routine in drie stappen:

Volgens Dr. Hauschka bestaat een goede huidverzorging uit drie essentiële stappen: eerst de huid goed reinigen met een reinigingsproduct, vervolgens de huid versterken met een gezichtslotion en tenslotte de huid verzorgen met een voedende crème. ELLE testte deze skincare routine uit, en met resultaat: Onze huid voelt gezond aan en straalt. Zo krijg je een perzikhuidje:

Stap 1: Reinigen

’s Nachts scheidt onze huid overtollige stofwisselingsproducten af. Door onze huid ’s ochtends goed reinigen, kunnen we deze stoffen verwijderen. Dat doen we met de Reinigingscrème van Dr. Hauschka. Deze crème op basis van plantenextracten als goudsbloem, kamille en Sint-Janskruid gemengd met romige amandel past bij elk huidtype. De natuurlijke ingrediënten zorgen niet alleen voor een zachte reiniging, ze geuren ook heerlijk.

Dr. Hauschka Skin Care; Dr. Hauschka Kosmetik
Reinigingscrème, Dr. Hauschka, 15,50€

Eerst mengen we de crème met wat water in onze handen tot er een gladde substantie ontstaat en vervolgens brengen we dit mengsel aan op ons gezicht. Onmiddellijk is er die glow, en na enkele weken merken we dat onze huid egaler oogt.

Stap 2: Versterken

Voor de tweede stap gebruiken we de Gezichtslotion van Dr. Hauschka. Deze fijne spray bestaat uit een samenstelling van heilzame plantenextracten die onze huid voedt en reguleert. Ook hier is er die weldadige geur die van je verzorgingsroutine een mini-verwenmoment maakt.

Gezichtslotion, Dr. Hauschka, 26,50€
Gezichtslotion, Dr. Hauschka, 26,50€

We gebruiken de lotion zowel 's ochtends als 's avonds na het reinigen. Onze tip? Breng een beetje extra lotion aan gedurende de dag of na het douchen wanneer je huid trekkerig aanvoelt. Je gelaat voelt instant zachter en frisser aan.

Stap 3: Verzorgen

Tenslotte beschermt een dagcrème de huid tegen invloeden van buitenaf. We sluiten onze verzorgingsroutine af met de Rozencrème van Dr. Hauschka. Dit product met kostbare extracten van edelrozen en wilde rozenbottels helpt ons om onze droge, gevoelige huid goed te verzorgen. De Rozencrème is ook een ideale bondgenoot voor al wie last heeft van roodheid en verwijde adertjes (couperose) in het gezicht.

Rozencrème, Dr. Haushka, 27,95€

Een klein nootje van deze voedende crème is voldoende om ons gelaat en onze hals mee in te smeren. Hoewel de crème zeer rijk is, trekt de formule snel in en - groot pluspunt - laat de rozencrème geen vettig laagje achter op de huid. Dit is dan ook niet voor niets Dr. Hauschka's ultieme bestseller!

Pssst… Nog op zoek naar een leuk kerstcadeau?

Dr. Hauschka brengt voor de feestdagen vijf duurzame geschenkideeën uit, de populaire Dr. Hauschka Adventskalender en vier geschenksetjes: ‘Pure Weldaad’, “Winterse Warmte”, ‘Stralende Ochtend’ en de limited Edition ‘Kom tot rust’ lavendelbad. Vijf superleuke cadeautjes om te geven, maar ook voor jezelf! #treatyourself

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Dr. Hauschka.
www.drhauschka.be

Lees ook:
Dit make-up merk maakt beautyproducten met koffie
Interview met parfumeur Francis Kurkdjian: "ik wil geuren maken die minstens 10 jaar stand houden"
Beauty hotspot: natuurlijke en doeltreffende behandelingen bij Clinique Cinq in Antwerpen