Dé modetrend van deze herfst: stijlvol seventies

Gepubliceerd op 2 september 2020 door Charlette Louis
Dé modetrend van deze herfst: stijlvol seventies

Hoera! Eindelijk mag de alomtegenwoordige nineties revival terug de kast in (bye bye bucket hat!). Dit najaar keren we nog een stapje verder terug in de tijd en laten we ons volop inspireren door de groovy seventies. Hoe ziet dit modedecennium er uit anno 2020? Vooral heel erg chic. Denk aan een kleurenpalet in gesatureerde tinten gaande van zinderend bruin tot koper, materialen zoals lakleer en suède en statement accessoires.

Chique flower power

De jaren zeventig was veel meer dan flared denim en franjes. Dit seizoen focussen de designers zich vooral op kleedjes en bloezen in soepelvallende stoffen, en rokken die losjes rond de benen fladderen in suèdine of een kenmerkende bloemenprint.

Glanzend lakleer en zacht suède

Ook de lederwaren worden dit seizoen ondergedompeld in uitnodigende, warme schakeringen zoals cognac, roestbruin en mahonie. Aan extravagante accenten is er dit najaar ook geen gebrek, denk maar aan übersexy lakleren laarzen, handtassen met eye catching sluitingen en schoenen met krokodillenprint.

 

More is more juwelen

Tijdens de glamoureuze jaren zeventig was er van minimalisme absoluut geen sprake. Ook dit seizoen mag je je verwachten aan in het oog springende ringen, horloges afgezet met kristal en vooral héél véél goud. Ook oorbellen en armbanden met robijnrode stenen en armbanden in tortoise zijn weer helemaal en vogue.

Lees ook: 

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met deBijenkorf.
www.debijenkorf.be