National Lipstick Day: deze 10 iconische lippenstiften mogen niet ontbreken in jouw make-uptas

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
National Lipstick Day: deze 10 iconische lippenstiften mogen niet ontbreken in jouw make-uptas

National Lipstick Day ziet er dit jaar een tikje anders uit (thanks, mondmasker) maar niets weerhoudt je om te vieren met gestifte lippen bij je thuis. Nog op zoek naar een nieuw kleurtje? Dit zijn de best verkochte lipsticks aller tijden.

Dior Rouge Dior Lipstick

Dit zou dé lipstick zijn die modellen droegen op de allereerste Dior-modeshow. De kleur 999 is het schoolvoorbeeld van klassiek rood, waardoor 'ie past bij elke huidtint.

Dior rouge lipstick lippenstift rood
Dior Rouge Lipstick, €40

Shop hier

M.A.C. Lipstick

Nog zo'n kleur die bij letterlijk iedereen past is deze M.A.C lipstick in de iconische tint Ruby Woo. De velvet finish en het langhoudende effect maken dat dit exemplaar al jaren op nummer 1 staat in de rode lipstick-categorie.

MAC lipstick
M.A.C. Retro Matte Lipstick, €20

Shop hier

Charlotte Tilbury Matte Revolution

Ook Charlotte Tilbury heeft een matte lipstick to die for. De kleuren zijn rijk, de textuur droogt niet uit en de speciale tip maakt aanbrengen en bijwerken stukken makkelijker. En toegegeven, ook de verpakking maakt dit een extra leuke aankoop.

Charlotte tilbury matte lipstick
Charlotte Tilbury Matte Revolution, €32

Shop hier

Maybelline Superstay Matte Ink

Technisch gezien geen 'lipstick', want het borsteltje doet eerder denken aan een gloss. Toch is dit de meest langhoudende lipkleur aller tijden. Maybelline belooft maar liefst 16u dekking, en dat is lang niet overdreven (wij deden de test!). Perfect voor speciale gelegenheden waar veel eten (of zoenen) mee gemoeid gaat. Nu nog een kleurtje kiezen...

maybelline lipstick
Maybelline Super Stay Matte Ink, €11,99

Shop hier

Fenty Beauty Gloss Bomb

Eén van de nieuwere lipproducten uit het rijtje, maar niet voor niets berkoond tot allerbeste lippenstift van 2019. Fenty Beauty slaagde erin om een gloss te ontwikkelen die niet droog aanvoelt en past bij elke huidskleur.

fenty beauty
Fenty Beauty Gloss Bomb, €19

Shop hier

Lees ook: Alles wat we weten over de nieuwe Fenty Skin-lijn

Chanel Rouge Allure Luminous Intense Lip Color

Hoewel Chanel bekend staat om haar rijke rode lipstickkleuren, is deze zachtere tint een favoriet van sterren wereldwijd.

Chanel lipstick
Chanel, Rouge Allure Intense Lipstick, €37

Shop hier

Nars Lipstick

Volgens velen de perfecte nude kleur, want de warm roze tint staat iedereen en zorgt er vooral voor dat je gelaat niet grauw oogt. Francois Nars, de make-upartiest achter het merk, geeft zelfs toe dat dit zijn meest gebruikte product ooit was.

nars lipstick
Nars Lipstick, €26

Shop hier

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture

Dit was de allereerste lipkleur die Yves Saint Laurent himself creëerde in de jaren '70. No 19 Fuschia is een roze lipstick met paarsblauwe ondertoon die de tijd van toen helemaal weergeeft, al oogt de kleur met de seventies revival van de laatste seizoenen moderner dan ooit.

Ysl Fuschsia rouge lippenstift
Yves Saint Laurent Pur Couture Lipstick, €35,90

Shop hier

L’Oreal Paris Color Riche lipstick

In de categorie van meer betaalbare lipsticks is L'Oreal Paris met haar Color Riche-gamma de allerbeste keuze. De neutrale tinten, zoals deze 'Beige', zijn al jaren een cultfavoriet van beautygoeroe's.

loreal paris
L'Oreal Paris Color Riche Lipstick, €15,25

Shop hier

Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Een rijke, glanzende kleur die je lippen meer definitie geeft. Vooral de tint 'Powerfull', een subtiele rozige kleur, is de ultieme bestseller in dit gamma.

estee lauder iconische lipstick beste lippenstift
Estee Lauder, Pure Color Envy Lipstick, €34,50

Shop hier