We love: beauty- en modemerken helpen mee in de strijd tegen corona

Geüpdatet op 27 maart 2020 door ELLE België
We love: beauty- en modemerken helpen mee in de strijd tegen coronaAustin Kehmeier - Unsplash

In deze moeilijke tijden helpen verschillende beauty- en modemerken de medische sector. Ze proberen het tekort aan mondmaskers en ontsmettende gels tegen te gaan door hun fabrieken in te zetten.

De groep L'Oréal kondigde onlangs een plan aan om Europa te helpen in de strijd tegen corona. Zo maken ze in de fabrieken van L'Oréal, La Roche-Posay en Garnier ontsmettende handgel. Deze leveren ze aan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en naar het personeel in de voedingsindustrie. Ook doneert de groep 1 miljoen euro aan haar partnerverenigingen die armoede bestrijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Clarins Official (@clarinsofficial) op


Ook het Franse Clarins gooit haar productie om. In haar drie fabrieken wordt nu desinfecterende gels geproduceerd voor ziekenhuizen. Luxegroep LVMH, eigenaar van onder andere Dior en Givenchy, stopt voorlopig met de productie van parfums om hetzelfde te doen. Ook Coty Inc, eigenaar van OPI, Cover Girl en Kylie Cosmetics, maakt handgels. L'Occitane doneert zeep aan goede doelen in het Verenigd Koninkrijk, The Body Shop doet hetzelfde voor haar Britse en Amerikaanse medewerkers. Honest Beauty, opgericht door Jessica Alba, doneert pampers, babydoekjes en andere verzorging aan kinderen in armoede. Lady Gaga's Haus Laboratories geeft 20% per bestelling aan voedselbanken in Los Angeles en New York.

Mondmaskers in de modesector

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christian Siriano (@csiriano) op


Yves Rocher maakt niet alleen handgels, maar ook mondmaskers voor ziekenhuizen. De maskers worden gemaakt door het kledingmerk Petit Bateau, waarvan de groep eigenaar is. Luxegroep Kering, waar onder andere Gucci, Balenciaga en Saint Laurent bijhoren, maakt in haar Franse naaiateliers mondmaskers. De medewerkers van Gucci doen hetzelfde in Italië. De groep bestelde ook 3 miljoen exemplaren uit China om te doneren aan ziekenhuizen. Tot slot liet Amerikaans ontwerper Christian Siriano ook weten dat hij zijn team gaat inschakelen om mondmaskers te maken.

De beauty- en modewereld laat zich in deze zware periode dus echt van haar beste kant zien!

(Stagiare Tori Machiels)