Luddites: de nieuwe hotspot voor boek- én wijnlovers

Geüpdatet op 7 maart 2020 door Jolien Vanhoof
Luddites: de nieuwe hotspot voor boek- én wijnlovers

Even ontsnappen aan de digitale chaos? Antwerpen heeft er met Luddites een nieuw relaxadresje bij. Hier verdwaal je tussen de boeken met een goed glas wijn in de hand.

Het concept van een boekenwinkel annex wijnbar is niet helemaal nieuw, maar bij Luddites op het Antwerpse Hopland zit je goed voor een unieke ervaring. Naast een mooi Nederlandstalig boekenaanbod huist hier de grootste selectie aan Engelstalige literatuur in de stad. Yes, sir!

Luddites, Antwerpen, boeken, wijnbar

Wat je er niet vindt: wifi en e-readers. Een bewuste keuze van Richard Bolte en Jorien Caers, het duo achter Luddites Books & Wine. Zij kozen voor een gerestaureerd herenhuis uit 1902 – ontworpen door de Antwerpse architect Jules Bilmeyer – als ultieme plek om tot rust te komen. “De naam Luddites is geen toeval. De term dateert van de 19de eeuw en wordt vandaag gebruikt om mensen te beschrijven die kritisch staan tegenover technologie. Hier bij Luddites kunnen ze even ontsnappen aan de digitale wereld.”

Luddites, Antwerpen, hotspot, wijnbar, boekenwinkel

Op de bovenverdieping van het pand spreekt vooral de wijnbar tot de verbeelding. De natuurlijke en standaard wijnen op de kaart hebben elk hun eigen verhaal. En dat is voor de twee eigenaars niet anders. Jorien werkte al enkele jaren als bibliothecaris toen ze op Tinder de New Yorker Richard leerde kennen. De twee werden geen koppel, maar vonden elkaar in hun passie voor een goed boek en een goed glas wijn. Vraag hen maar naar het vervolg van het verhaal wanneer je Luddites bezoekt.

Luddites, Hopland 34, 2000 Antwerpen. Open van woensdag tot en met zondag, van 11u tot 21u. Gesloten op maandag en dinsdag.

Van wijn en boeken tot een perfect gebakken croissantje: ontdek ook de lekkerste bakkers van Antwerpen!