Getest: een romantische date in een rage room

Gepubliceerd op 4 maart 2020 door Lore Ginneberge
Getest: een romantische date in een rage room© Wreck It

In plaats van het standaard boeketje bloemen of een wellnessbezoek, kreeg ik dit jaar een heel ander valentijnscadeau. Of ik samen een kamer kort en klein wilde slaan? Yes please. Zo verloopt een romantische date in een rage room....

Apocalypse Now

We verplaatsen ons naar de andere kant van het land (Wingene) om er Rage Room Wreck It uit te testen, één van de enige in België. Het concept is eenvoudig: je krijgt een halfuur tot een uur spullen stuk te slaan. Iets goedkoper dan een therapiesessie, en wat mij betreft een pak doeltreffender om frustraties kwijt te raken.

Hoewel ik absoluut geen gewelddadig persoon ben -  als er al servies sneuvelt is dat uit onhandigheid - leek het idee om dingen stuk te slaan me wel wat, en na het bekijken van de laatste aflevering van Sex Education (zien!) was ik helemaal overtuigd. We gingen voor de full experience, oftewel het 'Apocalypse Now'-pakket (very Corona) waarbij een kamer vol servies, flesjes en zelfs meubels ons opwachtte.

Ragen zonder zorgen

Maar safety first natuurlijk. Bij Wreck It wordt erg veel aandacht besteedt aan veiligheid: je krijgt een overall, gepantserde vest, een masker en handschoenen. Niet meteen mijn gedroomde date-outfit,  maar je kan er wel in ragen zonder zorgen.

rage room wreck it Wingene

We worden begeleid naar onze rage room en maken kennis met de wapens. De bijlen wegen tot 4 kg en zijn voor mij levensgevaarlijk, maar mijn date weet er wel weg mee. Gelukkig zijn er ook lichtere stokken die ik gewillig uittest op het servies. We slaan ons een weg door de flesjes, borden en meubels. Wat blijkt? Samen vernielen schept echt een band. Bovendien vind ik het bijzonder bevredigend om mijn date aan het werk te zien met stokken en bijlen - zolang het op de daarvoor bestemde materialen is natuurlijk. Na een uurtje zijn we beide uitgeput, maar helemaal voldaan. En volgens mijn sporthorloge heb ik er een stevige workout op zitten, nog maar eens een reden om aan het ragen te gaan.

rage room
Weg frustraties!

Zelf ook wat stoom afblazen? Je vindt alle info via rageroomwreckit.be

Lees ook: ELLE test een sessie Urban Axe Throwing