Getest op de ELLE-redactie: urban axe throwing

Geüpdatet op 11 juli 2019 door Lore Ginneberge
Getest op de ELLE-redactie: urban axe throwing

We schreven al over de voordelen van bijlwerpen als sport: weg frustratie en hallo armspieren. We namen de proef op de som met een indoor urban axe throwing-sessie op de redactie. En dat gaf vuurwerk.

Als je durft...

"Kan ik die bijl wel dragen?", "Straks onthoofd ik per ongeluk één van jullie!". Toegegeven, niet alle collega's werden even warm van het hele bijlwerp-idee. Gelukkig hebben we een overtuigende chef en kan iedereen wel een pauze gebruiken. Als de gigantische vrachtwagen van Lumberjacks arriveert, begint de spanning toch te stijgen. We worden namelijk uitgedaagd door een grote poster van een gevaarlijk uitziende Viking. Als dat maar goedkomt.

urban axe throwing getest

The game is on

Eenmaal in de speelruimte worden we gerustgesteld: geen wilde Vikings hier, maar ervaren medewerkers die ons de regels uitleggen en tips geven. De bedoeling is om met één of twee handen de bijl te werpen in een roos, net zoals boogschieten. Het verschil is dat zo'n bijl iets meer kracht vergt en daarom ook extra voldoening geeft (zeker wanneer je kracht put uit innerlijke frustraties).

We mogen afwisselend aan de beurt in twee verschillende banen. Van zodra collega C. haar eerste bijl werpt, valt de collectieve stress weg: niemand is gewond geraakt en het werpen is niet onmogelijk moeilijk. Eén voor één wagen we ons aan een het axe throwing, sommigen met iets meer succes dan anderen. Toch wordt iedereen even luid aangemoedigd en toegejuicht. Zo'n rondje urban axe throwing werkt dus niet enkel stressverlagend, maar zorgt ook voor een positieve groepssfeer. Achteraf is de concentratie dubbel zo hoog én hebben we er een mini-workout op zitten. Wij zijn fan.

bijlwerpen urban axe throwing getest

Zelf urban axe throwing testen?

Lumberjacks is de enige in België die indoor urban axe throwing aanbiedt. Voorlopig kan je terecht op 3 locaties in Vlaanderen, maar er wordt volop uitgebreid.

Kortrijk: Finlandia Yeti - Driemasten 39, 8560 Gullegem

Eeklo: Yeti Eeklo - Leopoldlaan 60, 9900 Eeklo

Aalst: Oude fabrieksgebouwen ‘Du Parc’ – Erembodegemstraat 25/33, 9300 Aalst (vanaf 1 september)

Gent: DOK Noord - 9000 Gent (Najaar 2019)