Deze prachtige boetiekhotels in Europa zijn verrassend betaalbaar

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Lore Ginneberge
Deze prachtige boetiekhotels in Europa zijn verrassend betaalbaar© Andrea Davis

Heel veel luxe voor heel weinig geld? Als je echt goed zoekt, bots je zelfs in prijzige steden als Parijs, Berlijn en Barcelona op prachtige plekken die geen fortuin kosten. Deze boetiekhotels zijn verrassend betaalbaar!

Casa Bonay in Barcelona, Spanje

Casa Bonay bevindt zich middenin Eixample, een bruisende buurt in Barcelona. De 67 kamers baden allemaal in het licht en ademen een boho-sfeer die je zo mee naar huis wilt nemen. Van verveling is geen sprake, want alleen al voor de rooftop bar, lunchplek en evenementen zou je een retourtje Barcelona willen boeken.

boetiekhotel spanje
Courtyard Large kamer © Casa Bonay

Daarnaast biedt dit hotel tal van kleine extraatjes, zoals verrukkelijke doucheproducten van Malin+Goetz, yogamatjes in de kamer, een bar met cold-pressed juices en verse koffie... Geluk zit in kleine dingen, toch?

Ontdek ook alle adressen voor foodies in Barcelona

boetiekhotels europa betaalbaar design
Chiringuito Rooftop Bar © Casa Bonay

Boek hier

Prijs: vanaf €91 per nacht.

Meer info: Casabonay.com

Ammos Hotel in Kreta, Griekenland

Kamers die uitkijken op de tuin of de zee, geen televisie, geen wekkers, maar wel goede boeken in de plaats. In Ammos Hotel kan je echt op adem komen.

boetiekhotels europa betaalbaar griekenland
De tuinen rond de kamers © Ammos Hotel

Het design is uitgepuurd met aandacht voor voldoende licht en lucht. Ook met kinderen is dit kleine boetiekhotel een aanrader: er is een oppasdienst en ook de keuken is aangepast aan kinderwensen. Verder is er een zwembad, een toprestaurant met lokale cuisine, yogalessen, en de massages schijnen er ongeëvenaard.

boetiek hotels
Deluxe Sea View Studio © Ammos Hotel

Boek hier

Prijs: vanaf €125 per nacht.

Meer info: Ammoshotel.com

Hotel Adriatic in Rovinj, Kroatië

Dit hotel werd pas recent geopend en is nu al één van de meest artistieke hotspots van de stad. In het hele gebouw hangen zo'n 100 kunstwerken van Europese origine die speciaal voor deze plek werden gemaakt. Daarnaast is er een indrukwekkende whiskybar met het grootste aanbod van het land en een brasserie in Franse stijl. De suites zijn to die for, maar de standaardkamers zijn daarentegen verrassend betaalbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door maistra_collection (@maistra_collection) op

Boek hier

Prijs: vanaf €99 per nacht.

Meer info: Hotel Adriatic Rovinj

Torel 1884 in Porto, Portugal

De naam van dit boetiekhotel verwijst naar het 19e-eeuwse palace, dat zelfs na de renovaties in al zijn grandeur werd behouden. De kamers zijn uiterst smaakvol ingericht. Je vindt er een geslaagde mix tussen hedendaags design en klassieke elementen met een kleurenpalet om duimen en vingers bij af te likken. Ook de bistro slash wijnbar baadt in diezelfde warme sfeer. Een aanrader!

boetiekhotels europa betaalbaar portugal
De bistro en wijnbar © Torel 1884
boetiekhotels europa portugal
Deluxe kamer © Torel 1884

Boek hier

Prijs: vanaf €113 per nacht.

Meer info: Torelboutiques.com

Lux 11 in Berlijn, Duitsland

Dit net gerestaureerde hotel is een verborgen parel in de Berlijnse wijk Mitte. Lux 11 heeft zowel suites als appartementen in de aanbieding, allemaal met hetzelfde open, industriële design. Naast het hotel huist Lux 11 een restaurant en hippe koffiebar voor foodies en een boetiekfitness voor sportievelingen.

boetiekhotels berlijn betaalbaar
De Premier Suite © Lux Eleven

Boek hier

Prijs: vanaf €115 per nacht.

Meer info: lux-eleven.com

Le Pigalle in Parijs, Frankrijk

Alsof je blijft slapen in het appartement van een echte Parisien - maar dan opgeruimd - zo ziet Le Pigalle eruit. Elke kamer is een unieke mix van designmeubels met een huiselijke sfeer. De vele foto's en posters maken het plaatje compleet. In het bijbehorende restaurant eet je typisch Franse gerechten, maar met een duurzame, eigentijdse twist. Naar Parijse normen is deze plek bovendien bijzonder betaalbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Pigalle (@lepigalleparis) op

Boek hier

Prijs: vanaf €150 per nacht.

Meer info: Lepigalle.paris