De do’s en dont’s van make-up op een eerste date

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
De do’s en dont’s van make-up op een eerste date Imaxtree

Jullie eerste afspraakje is gepland, je outfit hangt al een week klaar... Maar wat met make-up? Ga je voor een natuurlijke look of gooi je meteen al je skills in de strijd? Ontdek alle tips voor geslaagde date make-up.

Hoewel elke man die je liefde waard is zal zeggen dat je er "fantastisch uitziet zonder make-up", kan het onwennig voelen om je meteen helemaal bloot te geven (figuurlijk!) tijdens een eerste afspraakje. Een beetje blush brengt leven in je gezicht, wat mascara doen je ogen stralen en lipstick geeft je die kissable mond. Maar wanneer wordt het teveel? Vertrouw vooral op je gevoel, maar houd ook deze algemene regels in het achterhoofd:

Don’t: high maintenance make-up kiezen

Akkoord, je haar ziet er ongetwijfeld geweldig uit in krullen, en met die 12-stappen-make-uplook kan je zo doorgaan voor het nichtje van Doutzen Kroes. Maar als je na elke hap richting toiletten moet rennen om je lipstick, poeder en kapsel bij te werken, denkt je date vast dat je met ernstige darmproblemen kampt. Hou het gezellig - en vooral gemakkelijk - door te kiezen voor een low maintenance make-uplook die weinig tot geen bijwerking vraagt. Hoef je meteen ook geen hele beautycase mee te zeulen.

make-up date
Unsplash

Do: ga voor een neutraal, natuurlijk effect

Beschouw make-up als een tool om je sterke trekken in de verf te zetten en eventuele minpuntjes te verdoezelen. Je wilt liefst nog op jezelf lijken na het voltooien van je meesterwerk. Een nude kleurenpalet met rosé- en abrikoostinten complementeren een bleke teint, terwijl karamel- en kopertinten een donkere huid laten stralen.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasha Denona (@natashadenona) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carola Gonzalez (@carolagmakeup) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) op

Don’t: je handen en nagels overslaan

Een van de grootste afknapper bij mannen, wil je weten? Slecht verzorgde handen! Je make-up mag nog zo on point zijn, van afgebladderde nagellak of afgebeten nagels wordt niemand gelukkig. Met natuurlijke, mooi gevijlde nagels maak je de beste indruk. Verlang je toch naar een kleurtje, ga dan voor klassiekers als dieprood of nude. Deze Ballet Slippers van Essie is niet voor niets de ultieme bestseller.

essie nagellak make-up eerste date
Ballet Slippers, essie, €11,95

Shop hier

Do: (geparfumeerde) bodylotion aanbrengen na het douchen

Een gehydrateerd persoon is er twee waard, of dat is toch wat wij geloven. Er is niets aantrekkelijker dan een gezonde, glowy huid, en dat geldt ook voor je lichaam. Breng meteen na het douchen een vochtinbrengende bodylotion of -olie aan, eentje met een verslavende geur zoals deze van Marie-Stella-Maris.

bodylotion
Courage des Bois Bodylotion, Marie-Stella-Maris, €29

Shop hier

Don’t: jezelf drenken in je favoriete parfum

Het is fantastisch als je een signature scent hebt gevonden waar je helemaal gek op bent en die anderen meteen met jou associëren. Vergeet echter niet dat sommige mensen (mannen én vrouwen) ontzettend gevoelig zijn aan sterke geuren. Om te voorkomen dat je love interest helemaal afknapt op jouw (overdosis) parfum, kan je de geur verstuiven in de lucht en er vervolgens doorheen lopen. Et voilà, je bent nu beneveld met een subtiel geurtje dat jouw crush enkel waarneemt wanneer hij héél dicht bij je komt.