De 5 beste podcasts van 2019. Luister ze!

Geüpdatet op 23 december 2019 door Jolien Vanhoof
De 5 beste podcasts van 2019. Luister ze!

December is lijstjestijd. Van de 10 leukste kerstafleveringen uit je favoriete series tot de 20 meest oogverblindende feestjurken. En nu ook: de 5 favoriete podcasts 2019 van de redactie! Voor tijdens een lange autorit naar de sneeuw of naar het feestdiner, wij zetten ze – op de valreep – op een rijtje.

The Chernobyl Podcast

The Chernobyl Podcast

Fans van de alom geprezen miniserie ‘Chernobyl’ kunnen zich in de handen wrijven. Dit jaar pakte HBO ook uit met een officiële podcast over de reeks, ‘The Chernobyl Podcast’. Luister mee met gastheer Peter Sagal en executive producer Craig Mazin die samen elke aflevering haarfijn bespreken. Heb je de serie nog niet gezien? Dan raden je aan deze eerst te bingewatchen en daarna aan de podcast te beginnen.

Te beluisteren via iTunes en Spotify.

The Shrink Next Door

The Shrink Next Door

Every neighbourhood has its share of mysteries. We can live our entire lives and barely know the people just one door down.” Journalist en maker van deze podcast, Joe Nocera, weet waarover hij spreekt. Hij woonde jarenlang naast psychiater Isaac Herschkopf in de Hamptons, tot die plots van de aardbol verdween. In wat volgt, krijgt Joe een ongelofelijk maar waar verhaal te horen van de conciërge des huizes, Marty Markowitz. Een verhaal over macht, controle en het vertrouwen van de verkeerde man.

Te beluisteren via iTunes en Spotify.

The Pleasure Podcast

The Pleasure Podcast

Een podcast over alles waar je in keurig gezelschap niet durft over te praten. Tenzij met het schaamrood op je wangen. Schrijfster/actrice Naomi Sheldon en seksuoloog Anand Patel breken in achttien afleveringen alle taboes open en praten heerlijk eerlijk over o.a. seksspeeltjes, feministische seks en pornolessen. For your aural pleasure.

Te beluisteren via iTunes en Spotify.

Oprah’s Master Class

Oprah's Master Class

Geen minuut Oprah zonder een heleboel levenslessen die jouw richting worden uitgestuurd. But we love her! Naast haar eigen gouden raad laat ze in haar eigen podcast ook enkele gerespecteerde en gerenommeerde acteurs, muzikanten, atleten en andere publieke figuren aan het woord. Benieuwd wat je kan leren van Jay-Z, Justin Timberlake en Ellen Degeneres?

Te beluisteren via iTunes.

Punch Up the Jam

Punch Up the Jam

De titel van deze podcast verraadt het al een beetje, hier zit je goed voor een muzikaal uurtje. In elke aflevering van ‘Punch Up the Jam’ halen comedians Miel Bredouw en Demi Adejuyigbe de meest iconische popsongs van onder het stof. Van Hansons ‘MMMBop’ tot ‘Africa’ van Toto. Tijdens de laatste minuten word je getrakteerd op magische fix die nog langer in je hoofd blijft hangen dan het origineel.

Te beluisteren via iTunes en Spotify.