Gamba’s met zeekraaldressing en gegrilde ciabatta

Geüpdatet op 13 december 2019 Druk het recept af door Commercieel team
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 10 mn
  • 4 personen
  • Easy
Gamba’s met zeekraaldressing en gegrilde ciabatta

Nieuwsgierig naar de Rueda, een frisse en geurige wijn? Probeer hem eens uit in combinatie met dit originele gerecht met gamba’s van Kris Herrijgers van kriskookt.be.

Ingrediënten

  • 12 gamba's
  • 20 g misopasta
  • 125 ml kefir
  • 130 g zeekraal
  • 1 ciabatta
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1/2 fijngesnipperde sjalot
  • 10 g mosterd
  • 185 ml olijfolie
  • 15 g boter
  • peper en zeezout
  • satéstokjes

Bereiding

  1. Doe 25 ml olijfolie samen met 50 g zeekraal, de kefir, de basilicumblaadjes, de sjalot en de mosterd in een mengkom en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet door een fijne zeef en plaats in de koelkast.
  2. Pel de gamba's, maar laat de kop eraan. Hou de schalen opzij. Prik een satéstokje vanaf de staart tot aan de kop van de gamba’s. Op die manier blijven ze mooi recht tijdens het bakken.
  3. Doe de schalen van de gamba’s samen met 80 ml olijfolie in een kleine steelpan. Warm op en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Giet de olie door een zeef. Hou 3 eetlepels van de olie opzij voor de afwerking.
  4. Snij de ciabatta in plakken. Dop ze in de olie van de gamba's en rooster ze in een grillpan.
  5. Mix 80 ml olijfolie met 20 g misopasta. Warm het klontje boter en 1/2 van de miso-olie op in een ruime pan. Bak hierin de gamba’s. Voeg de resterende miso-olie toe. Lepel tijdens het bakken regelmatig de warme olie over de gamba's.
  6. Haal de gamba's uit de pan en verwijder de satéstokjes.
  7. Neem 4 borden en breng in het midden van elk bord 2 eetlepels dressing aan. Leg hierop 3 gamba’s. Werk af met verse zeekraal en lepel er wat olie van de gamba’s rond. Dien op samen met de gegrilde ciabatta en met een glas La Caprichosa van Palacio de Bornos.
La Caprichosa van Palacio de Bornos, 9,60€

Shop it

Rueda wijnen zijn te verkrijgen bij zowat elke supermarkt of bij wijnhandelaars. 

Pssst, lees ook: 3 tips & tricks voor een bruisend kerstfeest 
Recept: zelfgemaakte melocakes voor Kerst

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Rueda.
myfavourite-rueda.be

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor