Gamba’s met zeekraaldressing en gegrilde ciabatta
Ingrediรซnten
- 12 gamba's
- 20 g misopasta
- 125 ml kefir
- 130 g zeekraal
- 1 ciabatta
- 5 blaadjes basilicum
- 1/2 fijngesnipperde sjalot
- 10 g mosterd
- 185 ml olijfolie
- 15 g boter
- peper en zeezout
- satรฉstokjes
- Doe 25 ml olijfolie samen met 50 g zeekraal, de kefir, de basilicumblaadjes, de sjalot en de mosterd in een mengkom en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet door een fijne zeef en plaats in de koelkast.
- Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Hou de schalen opzij. Prik een satรฉstokje vanaf de staart tot aan de kop van de gambaโs. Op die manier blijven ze mooi recht tijdens het bakken.
- Doe de schalen van de gambaโs samen met 80 ml olijfolie in een kleine steelpan. Warm op en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Giet de olie door een zeef. Hou 3 eetlepels van de olie opzij voor de afwerking.
- Snij de ciabatta in plakken. Dop ze in de olie van de gamba’s en rooster ze in een grillpan.
- Mix 80 ml olijfolie met 20 g misopasta. Warm het klontje boter en 1/2 van de miso-olie op in een ruime pan. Bak hierin de gambaโs. Voeg de resterende miso-olie toe. Lepel tijdens het bakken regelmatig de warme olie over de gamba’s.
- Haal de gamba’s uit de pan en verwijder de satรฉstokjes.
- Neem 4 borden en breng in het midden van elk bord 2 eetlepels dressing aan. Leg hierop 3 gambaโs. Werk af met verse zeekraal en lepel er wat olie van de gambaโs rond. Dien op samen met de gegrilde ciabatta en met een glas La Caprichosa van Palacio de Bornos.
La Caprichosa van Palacio de Bornos, 9,60โฌ
Rueda wijnen zijn te verkrijgen bij zowat elke supermarkt of bij wijnhandelaars.ย
Pssst, lees ook: 3 tips & tricks voor een bruisend kerstfeestย
Recept: zelfgemaakte melocakes voor Kerst
Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Rueda.
myfavourite-rueda.be
ads
ads