Recept: Plukbrood

Rate this post
Geüpdatet op 26 november 2019 Druk het recept af door ELLE Partner
  • Hapjes
  • 25 mn
  • 10 mn
  • 8 personen
  • Easy
Recept: Plukbrood

Met dit heerlijke hapje krijg je iedereen meteen rond de tafel! Ideaal als apero, maar ook als party snack tijdens een feestje! Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Aubel® Gegrilde Ham
  • 3 el mayonaise
  • 3 el mosterd
  • 1 groot, rond, ongesneden (zuurdesem)brood
  • 6 sneetjes Zwitserse kaas of raclettekaas
  • 1 lente-uitje en enkele kerstomaatjes voor de afwerking

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de mayonaise en de mosterd in een kommetje en meng.
  3. Snijd de ham en kaas in kleine strookjes.
  4. Snijd met een broodmes een kruispatroon in het brood. Snijd niet dieper dan 3/4 van het brood en houd ongeveer 2 cm tussen elke snede, al naargelang de stevigheid van het brood.
  5. Verdeel nu de mayonaise-mosterdmengeling tussen de stroken brood.
  6. Vul het brood overal goed op met ham en kaas.
  7. Bak het brood 10 à 15 min. in de oven tot de kaas smelt, bubbelt en een beetje bruint.
  8. Werk af met gesneden lente-ui en tomaatjes.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de eindejaarsfeesten? Ontdek tal van ideeën in het gloednieuwe Aubel eindejaarsmagazine op magazine.myaubel.be.

Dit recept kan perfect gecombineerd worden met onze andere Aubel® producten. Probeer het nu zelf uit!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met het Belgische charcuteriemerk Aubel®.
www.myaubel.be

Rate this post
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor