Deze gehate Instagram-functie verdwijnt deze week

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
Deze gehate Instagram-functie verdwijnt deze week

De functie waarmee je kon zien wie je ex's nieuwe crush is of welke bizarre interesses je eigen potentiële lover erop nahoudt, houdt definitief op te bestaan.

We hebben het natuurlijk over de following-tab, waarmee je een inkijkje kreeg in het virtuele leven van je vrienden, familie, frenemies en amoureuze liaisons. Wanneer je vanaf nu dus op het hartje rechtsonder je Instagram-account klikt, heb je niet langer de keuze tussen 'following' en 'you' maar zie je enkel je eigen activiteiten onder de noemer 'activity'.

instagram, functie, following, nieuw

Sayonara aan je stalkers

De following-tab werd in 2011 in het leven geroepen met een eerder nobel doel, om nieuwe accounts te ontdekken die je omgeving de moeite waard vindt. Maar nu de explore-functie goed is ingeburgerd, zien de jongens van Instagram geen noodzaak meer om deze tab verder te ondersteunen. Instagram liet dan ook weten dat vereenvoudiging de grootste reden was om deze beruchte functie naar het verleden te verwijzen. Bovendien bleek de functie in realiteit vooral gebruikt te worden om de stalker in je naasten - of jezelf - de vrije loop te laten. En heel wat Instagram-gebruikers waren er niet zo happig op dat hun (nachtelijke) likes op deze manier wereldkundig werden gemaakt. Exit de following-tab dus.

Kortom, een trieste dag voor stalkers alom, maar ons hoor je alvast niet klagen.