Getest & goedgekeurd: op skivakantie met de kids

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: op skivakantie met de kids

Kijk je er ook naar uit om na deze bloedhete zomer wat verkoeling op te zoeken? Boek een retourtje naar een van de vele vakantiedomeinen van Pierre & Vacances. Wij gingen afgelopen winter alvast even proeven van de sneeuw en trokken met de kids op skivakantie naar het skigebied Les Arcs in de Franse Alpen.

Van kindvriendelijke villages tot luxueuze premiumresidenties met wellness faciliteiten: Pierre & Vacances is een referentie als het op stijlvol en gezellig reizen aankomt. De vakantieverblijven in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, West-Indië en Mauritius bieden plezier en vertier voor koppels, vrienden en het hele gezin. Niet alleen in hartje zomer, maar ook in putje winter.

Sofie, mama van 3 kids, blikt met veel plezier terug op haar skivakantie naar de premiumresidentie van Pierre & Vacances: Arc 1950 Le Village, een vijfsterrenverblijf in het hooggelegen skiresort Village Arc 1950.

1/

TER PLEKKE IN 1, 2, 3

Sofie is niet de enige die er in maart graag op uit trekt. Nog net voor het aankloppen van de lente kiezen veel Belgische gezinnen voor een laatste vakantie in de sneeuw. Lekker met de auto bollen tot je de bestemming hebt bereikt? Dat kan eenvoudiger! “Mijn man en ik hebben drie jonge kinderen”, zegt Sofie. “Op vakantie met de auto is dus geen evidentie. En nu ik deze ervaring op zak heb, ben ik zéker geneigd om de auto voortaan thuis te laten.”

De trein vanuit Brussel-Zuid bracht Sofie en haar gezin in amper zes uur en half naar Bourg-Saint-Maurice. Nadien vervoerde een kabeltreintje hen naar de wintersportplaats Arc 1600. Van daaruit namen ze samen een van de speciaal voorziene bussen naar het vakantiedomein. “Er lag flink wat sneeuw, maar de wegen waren netjes vrijgemaakt. Ik kon de skikriebels al voelen! Het was niet mijn eerste vakantie op de latten, maar ik was toch wel benieuwd wat de rest van het gezin ervan zou vinden: mijn man en kinderen waren nog nooit eerder in de bergen geweest.”

2/

GEZELLIGHEID ÉN GRAND LUXE

Inchecken gebeurde aan de receptie, waar de grote open haard meteen voor sfeer, gezelligheid en warme handen zorgde. Ook het houten karakter van de chalets deed het knusse gevoel alleen maar toenemen. Sofie en haar gezin waren aangenaam verrast bij het binnenkomen in hun vakantiestek. “De residentie heeft heel ruime kamers – zeker naar Franse normen”, herinnert ze zich. “Er waren drie slaapkamers, twee badkamers, een grote leefruimte en een keukentje met alles erop en eraan. Een oven, een magnetron, een vaatwasmachine, koffiepads … Zelfs de inkopen stonden al klaar voor ons.”

Na een eerste positieve kennismaking ontdekte Sofie ook een binnen- én buitenzwembad. De sauna en hammam waren op een steenworp verwijderd van het vakantiehuisje. “We konden in onze badjas en op onze slippers naar het zwembad wandelen. Extra handig als je kinderen hebt, want zo heb je geen gedoe met pashokjes, wat elders misschien wel het geval is. Bovendien konden we ons hier vlot oriënteren. De verschillende residenties zijn via tunnels of ondergrondse wegen met elkaar verbonden. Nog een fantastische plus: het hele dorp is autovrij.”

De aanwezige chalets behoren misschien niet allemaal tot de Pierre & Vacances-groep, toch zijn de villages nog steeds kleinschalig. “De persoonlijke aanpak van Pierre & Vacances sluit daar op aan”, aldus Sofie. “Na enkele dagen kennen de mensen je, dat gaf ons een veilig en vertrouwd gevoel.”

Sofie en haar gezin verbleven een week in Arc 1950 Le Village en proefden er van de verschillende eetmogelijkheden. “Van goedkope snacks en frietjes tot de Italiaanse keuken in een chique setting: we konden elke dag wat anders eten. Daarnaast hebben we regelmatig onze voorraad ingeslagen bij de supermarkt in het dorp. Daar konden we zelfs versbereide maaltijden kopen, om later op te warmen in de magnetron. Dat maakte het makkelijk als we eens niet op restaurant wilden met de kinderen.”

3/

OEFENING BAART KUNST

Ook op wandelafstand bevindt zich de erkende skischool, die een partnership heeft met Pierre & Vacances. De drieling van Sofie heeft er leren skiën met vallen en opstaan, maar het resultaat mag er wezen. “Ze kregen les van erkende skileraars”, klinkt het bij een voldane Sofie. “Ze zijn amper vier jaar, maar ze stonden op de latten alsof ze het al jarenlang doen.”

In combinatie met de skilessen is er ook de Kids Club, de kinderopvang waarvoor ouders dankzij Pierre & Vacances een voordeeltarief genieten. “Dat is handig voor koppels die er graag even met hun tweetjes op uit trekken, maar wij hebben deze vakantie bewust geïnvesteerd in family time. Misschien voor een volgende keer ...”

En Sofie’s echtgenoot? Die volgde ter plekke snowboardlessen en leefde zich samen met zijn vrouw uit op de piste. Vooraleer het gezin het goed en wel besefte, was het alweer tijd om huiswaarts te keren. Sofie denkt nu al een stap vooruit. “We hebben samen veel mooie herinneringen gecreëerd, maar gelukkig kunnen we ook altijd teruggaan om er nieuwe te maken.” (lacht)

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Pierre & Vacances.
https://www.pierreetvacances.com/