Les Tilleuls: Een nieuwe favoriet in Normandië

Gepubliceerd op 2 juli 2019 door Laurence Donis en ELLE België
Les Tilleuls: Een nieuwe favoriet in Normandië

Een hotel gelegen in een herenhuis dat dateert uit het 2de keizerrijk, antiek meubilair van over heel de wereld, een groot zonneterras... Les Tilleuls neemt ons mee in de tijd. Het is een plek die zich focust op 'genieten van het moment'.

« Zoals Obelix als kind in een pot met toverdrank is gevallen, zo ben ik sinds mijn kinderjaren ondergedompeld in het hotelwezen », vertelt Camille Gersdorff. En met goede reden want haar naam doet normaal gezien al een belletje rinkelen. Huis Gersdorff is namelijk een hotelgroep van de familie Gersdorff, die het zeer trendy hotel & spa Ne5t in Namen bezit. Nadat ze haar eerste stappen zet in L'Essentiel, het Belgische sterrenrestaurant van haar ouders, gaat Camille studeren in Zwitserland. Daarna struint ze de wereld rond en bezoekt ze landen als Shanghai, Londen, New York,... Vandaag is ze de bedenker van Pépite, een bedrijf dat zijn successen op het gebied van hotelconcepten deelt. En om de cirkel rond te maken heeft ze net haar eigen hotel geopend in Normandië: Les Tilleuls.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Morning lights. Opening J-8 ✨ 📷 @florence.len #LesTilleulsEtretat #HotelParticulier1738 #MaisonGersdorff #Etretat

Een bericht gedeeld door L E S T I L L E U L S (@lestilleuls.etretat) op

Het hotel bevindt zich in Etretat, een klein vissersdorp dat uitgroeide tot een hippe badplaats. Wij brengen het dorp een bezoekje voor zijn poëtische tuinen en imposante kliffen. En het is precies op 300 meter van deze laatste trekpleister dat het hotel zich bevindt. We worden er ondergedompeld in de charme van een herenhuis uit het Tweede Keizerrijk, gelegen in een weelderig groene omgeving.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Late morning in beds. ☁️ .. 📷 @florence.len #LesTilleulsEtretat #HotelParticulier1738 #MaisonGersdorff

Een bericht gedeeld door L E S T I L L E U L S (@lestilleuls.etretat) op

Op het programma? Een tuin die uitkomt op een steegje omringd met lindebomen, het zonneterras -uiteraard- en volledig van elkaar verschillende kamers. Het meubilair werd zorgvuldig uitgekozen: losstaande badkuipen op poten, een Chesterfield-zetel, een kaptafel in Louis XVI-stijl... Een streling voor het oog voor iedereen die van vintage houdt. Ter plaatse maken we van de gelegenheid gebruik om de regio te verkennen en een wandeling door het huis te maken. Les Tilleuls organiseert tapasavonden op het terras, biedt picknickmanden aan om na een beklimming van te smullen en heeft een home cinema waar je kunt genieten van Netflix & Chill-momentjes. Konden we hier maar langer blijven...

 

Praktische info: Les Tilleuls, 45 Rue Isabey – 76790 Etretat. Kamers vanaf 180 euro per nacht.

(Vertaald door stagiaire Sofie Kegelaers)