Coole collab: de design must haves van Vitra x Virgil Abloh

Geüpdatet op 14 juni 2019 door Maxine Detaellenaere
Coole collab: de design must haves van Vitra x Virgil Abloh

Creatieve duizendpoot Virgil Abloh sloeg de handen in elkaar met het gerenommeerde meubelmerk Vitra en dat leverde drie eye catching ontwerpen op.

Dat Mr. Abloh een veelzijdige jongen is, staat buiten kijf. De artistiek directeur van Louis Vuitton menswear houdt er namelijk nog heel wat nevenactiviteiten op na, gaande van samenwerkingen met Zweedse meubelgigant IKEA tot muzikale intermezzo's als dj. Van zijn laatste project met interieurlabel Vitra worden we alvast erg hebberig.

vitra, virgil abloh, collab, 2019

De multigetalenteerde Amerikaan creëerde de installatie TWENTYTHIRTYFIVE, die je momenteel kan bezoeken valt op de Vitra-campus in Weil am Rhein.  "Ik vond het een goed idee om de klassiekers van Jean Prouvé voor te stellen aan een generatie die zich nauwelijks bewust is van het belang van zijn werk. Het is mijn manier om dingen uit het verleden op te pakken en over te brengen naar de toekomst.", aldus Abloh.

Het conceptuele kunstwerk leidde tot drie futuristische spin-offs: een helder oranje genummerd Ceramic Block dat dient als opbergmeubel, een opmerkelijke wandlamp en een hommage aan de Anthony stoel van Jean Prouvé:

De ontwerpen zijn te koop op vitra.com.