Dit weten we al over de Ikea x Virgil Abloh samenwerking

Gepubliceerd op 2 May 2018 door Maxine Detaellenaere
Dit weten we al over de Ikea x Virgil Abloh samenwerking

Ontwerper Virgil Abloh is booming. Het creatieve brein achter het ultrapopulaire streetwearmerk Off-White en huidig hoofdontwerper van de Louis Vuitton mannenlijn kondigde vorig jaar een samenwerking aan met de Zweedse meubelgigant Ikea en nu lijkt het merk eindelijk een tipje van de sluier op te lichten.

In een livestream begin deze week leerden we wat meer over de mysterieuze collab,  die MAKERAD zal heten. Doelgroep is generatie Y, oftewel millennials. "We hebben heel wat koten en appartementen bezocht en jonge mensen bevraagd over hun meubels, waarop we heel wat feedback kregen. Dubbele functies zijn erg belangrijk, vanwege de beperkte ruimte en geld", aldus de Amerikaanse ontwerper.

Aan welke producten mogen we ons verwachten? Vorig jaar werd al een herwerkte versie van de alomgekende Frakta-tas en tapijten met daarop de woorden 'Keep off' en 'Blue' onthuld. In de livestream kregen we nu ook een houten stoel met rode deurstop te zien, een transparante kast waar je "al je rommel in kan tentoonstellen" en bovenvermelde tapijten.

Goed nieuws ook voor wie een Virgil Abloh ontwerp wil scoren, maar daar normaliter het budget niet voor heeft: de prijzen van de Ikea x Off-White items zullen van het doorsnee Ikea-kaliber zijn. Wanneer de collectie beschikbaar is en of ze ook in ons land te koop zal zijn, die info blijft voorlopig wel nog in nevelen gehuld.

Hier kan je de livestream opnieuw bekijken (vanaf minuut 26):