Deze zonnebrillen zijn eco-vriendelijk en 3D-geprint

Gepubliceerd op 13 mei 2019 door ELLE België
Deze zonnebrillen zijn eco-vriendelijk en 3D-geprint

Ter ere van hun driejarig bestaan, lanceert Neubau Eyewear een exclusieve collectie zonnebrillen geïnspireerd op de Bauhaus-stijl.

De Bauhaus-stijl viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Neubau Eyewear, een Oostenrijkse brillenfabrikant, heeft daarom een speciale collectie uitgebracht, genaamd Walter & Wassily. De Bauhaus-stijl inspireerde enorm veel kunstvormen, van architectuur tot dans en reclame. Ook vandaag blijft die invloed aanwezig, zo ook dus in deze brillencollectie.

neubau eyewear glasses

1/

See and Do Good

3D-printing klinkt misschien niet zo milieuvriendelijk, maar dat is het wel. 'See and do good' is het motto van Neubau. De naam van het brillenmerk verwijst naar een hippe buurt in hartje Wenen, waar veel creatievelingen en artiesten wonen. Neubau wil die urban lifestyle combineren met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De brillenpoetsdoekjes zijn gemaakt van oude petflessen en hun etuis van papier. Alle monturen bestaan bovendien uit eco-vriendelijk en herbruikbaar materiaal.

neubau eyewear glasses

Het motto van Bauhaus, 'vorm volgt functie', vind je ook duidelijk terug in de collectie. De bril is speciaal ontwikkeld door ingenieurs en vervaardigd via 3D-printing. Hij voelt vederlicht aan en past perfect dankzij z'n ergonomisch design. De ronde cirkelvorm van het montuur was een kernelement binnen de stijl, net als de reflecterende spiegelglazen. Het montuur in titanium verwijst naar de gebogen stalen buizen verwerkt in Bauhaus-meubels.

Ontdek hieronder de verschillende monturen uit de collectie. De brillen zijn enkel verkrijgbaar bij de opticien. Ze zijn niet beschikbaar in BENELUX via de webshop.

neubau eyewear glasses

neubau eyewear glasses

neubau eyewear glasses

neubau eyewear glasses

(door stagiaire Marie Pauwels)