Hotspot: haute coiffure in knokke

Geüpdatet op 20 juni 2019 door ELLE Partner
Hotspot: haute coiffure in knokke

Je haar laten knippen en kleuren, je nagels laten manicuren, je voeten laten verzorgen, juwelen uitkiezen ... Als je alles wilt uitproberen in Zoute Avenue, ben je al snel een dagje zoet. Bezoek aan een van de Leading Salons of the World.

Zo af en toe moet het kunnen: een hele dag aan jezelf denken en je van top tot teen laten ‘pamperen’. En omdat alleen het beste goed genoeg is, doen we dat meteen op een plek met niveau: Zoute Avenue. Sedert vorig jaar maakt het kapsalon deel uit van de Leading Salons of the Word, een vereniging die de meest toonaangevende salons ter wereld verenigt, van Seoul over Dubai tot Australië.

Dat dit niet zomaar een middle of the road-kapsalon is, merk je meteen wanneer je hier binnenstapt. De imponerende ruimte, bestaande uit twee verdiepingen met lift, is flashy ingericht in smetteloos wit met donkere accenten. De vele wittinten maken de zaak visueel nog groter. Kapsones hebben ze gelukkig niet in dit kapsalon: ik word uiterst vriendelijk onthaald, en terwijl ik nog even door de fotoboeken blader voor inspiratie, krijg ik al meteen een drankje aangeboden.

Met zijn 20 jaar know how vertrouw ik Yves met een gerust hart mijn lokken toe, terwijl vraag ik hem naar de bijzonderheden van zijn salon. ‘Twintig jaar…’, mijmer ik luidop. “Al 20 jaar ervaring in het knippen, maar ook in Knokke.” Want hoe onbevooroordeeld ik ook mag zijn, “is het publiek in Knokke niet nog een gradatie veeleisender?”.  “Ach, ik ben het gewoon”, zegt hij schamper. “Ook ik ben veeleisend voor mijn werk”. A match made in heaven.

1/

À la tête du client

Maar waar het in een kapsalon echt om draait, is de knipbeurt natuurlijk. Wanneer ik me in een van de 22 comfortabele kapstoelen heb genesteld, komt Yves Vanhullebus – de master himself – langs voor een diagnose. Terwijl ik van mijn champagne nip, bekijkt hij niet alleen de conditie van mijn haar, maar ook die van mijn hoofdhuid.

Op basis van zijn diagnose raadt hij mij enkele producten aan uit het gamma verkrijgbaar in het kapsalon, waaronder merken als Moroccanoil, Kérastase, Sebastian en Aveda, die hier een heuse shop-in-the-shop heeft. En American Crew, een lijn met verzorgingsproducten voor mannen, want voor de heren bevindt zich op de tweede verdieping een barbier.

Afgaand op de vorm van mijn gezicht geeft Yves nog advies voor een gepaste snit. Het is onder meer dankzij die persoonlijke aanpak dat het kapsalon op amper vijf jaar tijd al twee keer is moeten verhuizen naar een groter pand.

2/

290 jaar ervaring

Voor zo’n persoonlijke aanpak heb je natuurlijk ervaring nodig. En dat hebben ze in Zoute Avenue met bakken in huis. Yves omringt zich met de beste kappers van Knokke en daarbuiten, die samen meer dan 292 jaar ervaring kunnen voorleggen. Yves is al 26 jaar professioneel in de weer met kam en schaar, en liep stage in binnen- en buitenland bij namen als Vidal Sassoon, Jacques Dessange en Toni & Guy.

Specialiteit van Yves is droog knippen. Zo kan hij beter de natuurlijke bewegingen van je lokken volgen. Het resultaat is dat je haar altijd goed ligt, ook als je het niet brusht. Geen onbelangrijk detail in deze druk-drukker-drukst-tijden.

Naast het droog knippen staat het salon ook bekend om zijn haarkleuringen en extensions, waarvoor Zoute Avenue werkt met Extensielle. Dat merk maakt gebruik van een bevestigingssysteem met microringetjes die je haar niet beschadigen.

3/

Van top tot teen

Na de perfecte knipbeurt komt het moment waar we stiekem naar uitkeken: de wasbeurt. In Zoute Avenue wordt niet alleen je hoofdhuid zachtjes gekneed, ook je rug krijgt een verwenbeurt dankzij de speciale massagestoelen.

Volledig opgekikkerd mag ik plaatsnemen aan de schminktafel. De make-up artist zorgt voor een opmaak die aansluit bij de stijl van mijn kapsel. Om er helemaal pico bello uit te zien, laat ik me ook nog een manicure en een pedicure welgevallen. Je wordt hier met andere woorden letterlijk van top tot teen verzorgd!

4/

Gaga-style

Voor ik weer naar huis keer, snuffel ik nog even rond tussen de haarspelden van Alexandre de Paris en de exclusieve juwelen van onder meer Melissa Kandiyoti en Boks&Baum. Van de halssnoeren ontworpen door Sylvie Boksenbaum, gemaakt met halfedelstenen uit Mexico, is ook Lady Gaga fan!

Om mijn haar thuis nog wat verder te verzorgen, neem ik een haarmasker mee van Moroccanoil, dat wonderen doet voor kroezend haar, en een restructuring shampoo van Aveda, een merk dat zich voor zijn natuurlijke verzorgingen laat inspireren door de ayurveda. ‘We want to make you happy’, luidt de slogan van Zoute Avenue, en dat is hen vandaag alvast goed gelukt.

Goed om te weten: het kapsalon is elke dag van de week open. Handig als je niet veel tijd hebt in de week. Dan kun je op zaterdag of zondag de tijd nemen om je haar te laten kleuren volgens de regels van de kunst of extensions laten inweaven. Zoute Avenue heeft trouwens alle haarkleuren in stock, zodat ze je hier meteen kunnen helpen.

Zoute Avenue, Dumortierlaan 103, 8300 Knokke-Heist. Tel. 050 33 39 31; zouteavenue.be. Elke dag open van 9 tot 18 uur (op vrijdag en zaterdag tot 18.30 uur, op zondag tot 16 uur) en op zon-en feestdagen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Zoute Avenue.
www.zouteavenue.be