Dit zijn de meest gênante optredens ooit

Geüpdatet op 30 augustus 2016 door ELLE België
Dit zijn de meest gênante optredens ooitSANTA CLARA, CA - FEBRUARY 07: Beyonce performs during the Pepsi Super Bowl 50 Halftime Show at Levi's Stadium on February 7, 2016 in Santa Clara, California. (Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

 Van Lenny Kravitz tot Gwen Stefani, deze wereldsterren beleefden een ontzettend gênant concertmoment. 13 artiesten en hun meest beschamende optreden: 

#1. Beyoncé's bodysuit scheurt open...

...op een plek waar je dat écht niet wil meemaken!

Beyoncé heeft van loeistrakke bodysuits zowat haar handelsmerk gemaakt, en laten we eerlijk zijn: ze mag gezien worden. Tijdens een concert van haar Formation World Tour liep het echter mis en dreigde publiek nog véél meer te zien dan wat het tot nu toe gewend was. In volle Halo scheurde de body van Queen B ter hoogte van het kruis -het kruis!!- waarop de zangeres in een meer dan benarde situatie terechtkwam. Waar elke andere artiest het podium af zou zijn gehold -je riskeert letterlijk in je blootje te staan voor duizenden mensen- bleef de onverslagen popkoningin echter rustig optreden. Ze hield met haar ene hand het niemendalletje bijeen en probeerde de aandacht van het publiek te verleggen naar haar formidabele stem -missie geslaagd trouwens. Echt gênant was dit optreden dus niet, maar beeld je in wat had kunnen gebeuren...

Kleine troost: Beyoncé is niet de eerste die een pijnlijk tafereel op het podium meemaakt. Van Janet Jacksons nipplegate tot Madonna's blauwtje en Lenny Kravitz' "penisgate": wij pikten de meest gênante optredens ooit voor je uit.

!Waarschuwing: kan ernstige plaatsvervangende schaamte veroorzaken! 

1/

#2. Lenny Kravitz

lenny kravitz

Lenny Kravitz maakte in 2015 de nachtmerrie van elke artiest mee: in vol optreden scheurde zijn broek doormidden -aan ondergoed had hij die dag blijkbaar niet gedacht... 

Je kan het zo gênant niet bedenken. Tijdens een concert in Stockholm verscheen de rocker naar visueel aangename gewoonte in loeistrakke leren broek. Tot zover geen probleem, behalve dat hij in volle gitaarsolo voor een enthousiaste squat ging, een beweging die het kledingstuk net iéts teveel werd. Resultaat: een wel heel intieme piercing die even in de schijnwerpers stond. Je bekijkt het hier:

Kravitz zelf liet het alvast niet aan zijn hart komen en speelde zijn concert gewoon uit, weliswaar met samengedrukte beentjes. Later doopte hij het incident op social media zelf om tot #penisgate -vergezeld van een pittig SMSje van Steven Tyler, je bent een rockster of je bent het niet...

Schermafbeelding 2015-08-05 om 12.12.33

 

Herbeleef hier de ultieme blooper:

https://youtu.be/fik5mClNU-s

 

2/

#3. Madonna

Madonna Drake kus

Niet iedereen kan Madonna smaken, zo blijkt nogal letterlijk uit Drakes reactie op een spontane kus vanwege de Queen of Pop.

Britney Spears en Christina Aguilera vonden er enkele jaren geleden geen erg in, de Amerikaanse rapper Drake vindt een potje speekselsamba met  Madonna dan weer helemaal niets. De twee traden in april 2015 op in Coachella, waar de zangeres haar partner in volle act verraste met een spontane smakkerd.  Zijn reactie: een geschokte grimas vol afschuw, awtch…

https://youtu.be/niInmg0Bwgw

 

3/

#4. Miley Cyrus

 

Hét hoogtepunt van de MTV VMA's vorige zomer? Ongetwijfeld Miley Cyrus grind-sessie met Robin Thicke. Of moeten we zeggen 'laagtepunt'? Het veelbesproken optreden lijkt symbool te staan voor de geboorte van de 'Nieuwe Miley'. Of dit de betere versie is, laten we in het midden.

4/
#5. Janet Jackson en Justin Timberlake

timberlake jackson002

Grote schok toen Justin Timberlake en Janet Jackson optraden tijdens de Super Bowl in 2004. Het ene moment stonden de twee nog braaf te dansen en te zingen, het andere stond Janet plots met haar borst ontbloot. Janet's carrière ging onherroepelijk bergaf maar Justin is duidelijk gespaard gebleven en scoorde sindsdien de ene hit na de andere.

Schermafbeelding 2014-03-19 om 16.22.17

Schermafbeelding 2014-03-19 om 16.22.31

5/
#6. Ashlee Simpson

Schermafbeelding 2014-03-19 om 16.23.37

Ashlee Simpson, 'het zusje van', was in 2004 te gast in Saturday Night Live. Het was meteen ook de laatste keer. De 'zangeres' ging zwaar de fout in toen ze betrapt werd op lip-syncing. Alsof het allemaal nog niet gênant genoeg was, verliet ze het podium met een ongemakkelijk dansje...

6/
#7. Britney SpearsSchermafbeelding 2014-03-19 om 16.25.25

Miley was heus niet de eerste ster die blunderde op het VMA-podium. Wie herinnert zich nog de 'comeback' van Britney Spears? Niet zo lang nadat Brit-Brit tijdens een meltdown al haar haren afschoor, verscheen ze op het podium om haar nieuwe single Gimme More te promoten. Ze voelde zich duidelijk niet goed in haar vel en ook het publiek keek een beetje ongemakkelijk toe. Achteraf bleek ze haar hele act op een gebroken hak te hebben afgelegd -toch petje af voor haar professionele houding!

Hoe dan ook, het blijft gênant. 2007 was geen goed jaar voor de gewezen popprinses.

 

7/
#8. Kanye West en Taylor Swift

2009 MTV Video Music Awards - Show

Pijnlijk moment tijdens de MTV VMA's in 2009 toen Taylor Swift haar prijs voor 'Best Female Video' in ontvangst ging nemen. In het midden van haar speech kwam Kanye West het podium opstormen en kaapte hij doodleuk haar micro weg. Volgens zijn 'bescheiden' mening had de award naar Beyoncé moeten gaan voor haar 'Single Ladies'-video. Taylor kon op veel sympathie rekenen, Kanye daarentegen... Zelfs president Obama noemde hem een 'jackass'. Terecht!

8/
#9. Fergie

San Diego Street Scene

Heeft niemand Fergie ooit gezegd dat het niet oké is om in je broek te plassen eenmaal je uit de kleuterklas bent? Tijdens een optreden met de groep Black Eyed Peas in 2005 moest de zangeres zo dringend plassen dat ze het prompt deed waar ze stond. In haar broek. Bij deze: niet oké, Fergie.

Schermafbeelding 2014-03-19 om 16.26.45

9/
#10. BeyoncéSchermafbeelding 2014-03-19 om 16.28.21

Zelfs bij Queen B gaat het al eens fout. In 2007 tuimelde de zangeres tijdens een optreden in Florida 12 (!) trappen naar beneden. Awtch. Ze smeekte het publiek om geen foto's of video's te publiceren. Daar had ze nu toch echt niet op gehoopt?

http://www.youtube.com/watch?v=x2LHiKk0vRs

 

Vorig jaar bleven haar lokken dan weer steken in een ventilator, het lot is haar niet gunstig gezind...

Schermafbeelding 2014-03-19 om 16.27.55

10/
#11. Justin BieberSchermafbeelding 2014-03-19 om 16.29.32

Tja, wat doe je als je plots onwel wordt op het podium, voor het oog van duizenden gillende tienermeisjes? Het overkwam The Biebster tijdens zijn wereldtournee in 2012 en het kereltje kon niets anders dan gewoon het podium onderkosten. Na afloop tweette hij nog "And .... Milk was a bad choice! Lol". Denk je?

http://www.youtube.com/watch?v=Z25X1TwcQcE


11/
#12. Lady GagaSchermafbeelding 2014-03-19 om 16.30.36

We zijn wel wat meer gewoon van Lady Gaga met haar vreemde outfits en rare alter ego's. Haar laatste stunt overstijgt alles. Vorige week liet ze zich tijdens het SXSW-festival in Texas onderkotsen door een andere artieste. Juist ja, onderkotsen. Het is niet alleen walgelijk, het zendt ook een erg verkeerd signaal!

 

12/
#13. Gwen Stefani

SHOWBIZ Glastonbury/2NoDoubt

Gwen Stefani maakt al jaren deel uit van de band No Doubt en staat dan ook bekend als stoere rock chick. Tijdens een optreden van de band op het festival Glastonbury vond ze het een leuk idee om de speakers op te klimmen. Had ze beter over moeten nadenken, want eenmaal boven wist ze niet meer hoe ze beneden moest geraken.