Zo plan je je droomreis naar de Verenigde Staten

Geüpdatet op 15 april 2019 door ELLE België
Zo plan je je droomreis naar de Verenigde Staten

Ben je van plan om de Verenigde Staten te bezoeken? Of je nu op zoek bent naar een reis op maat, een roadtrip wilt maken, op reis wilt met een groep of jouw huwelijksreis wilt doorbrengen in het land van Uncle Sam: het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Met deze tips begin je jouw reis naar de Verenigde Staten zonder zorgen.

Bereid je reis naar de VS voor

Wanneer je in het bezit bent van een biometrisch of elektronisch paspoort, kan je tot negentig dagen in de Verenigde Staten verblijven zonder een visum aan te vragen. Dat geldt alleen niet wanneer je burger bent van zeven specifieke landen (Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen). Dat komt door het decreet dat president Trump tekende vlak nadat hij aantrad als president van de Verenigde Staten.

Als inwoner van het Schengengebied of de Europese Unie mag je dus zonder visum naar Amerika reizen. Toch moet je vooraf een speciaal ESTA aanvragen en het formulier invullen, waarmee je om autorisatie vraagt om het land binnen de mogen. Deze autorisatie is een belangrijke vereiste om de Verenigde Staten te mogen betreden. Alle informatie over het ESTA USA kan je vinden op de ESTA-website.

Daarnaast is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten, waarbij je ook vergoed bent tegen diefstal en medische behandelingen in het buitenland. De medische kosten in de Verenigde Staten zijn namelijk ontzettend hoog. Controleer bovendien of de maximale vergoeding van je verzekering voldoende is voor jouw reis naar Amerika.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft altijd een actueel reisadvies. Hiermee ben je ook op de hoogte van de huidige toelatingseisen wanneer je de Verenigde Staten wilt betreden. Twijfel je of je aan alle huidige eisen voldoet? Neem dan contact op met de Amerikaanse ambassade voor je op vakantie vertrekt. Vergeet bovendien niet dat het niet toegestaan is om te werken wanneer je geen Green Card hebt. De Amerikaanse autoriteiten zijn erg streng wat betreft illegaal werk en geven je zonder aarzelen een reisverbod.

Los Angeles

Wat is er te beleven in de Verenigde Staten?

Er zijn voldoende reisgidsen die je helpen met het plannen van je bezoek aan de Verenigde Staten, maar er zijn een aantal onmisbare bezienswaardigheden. Zo is het mogelijk om New York te bezoeken: "the city that never sleeps". Hier geniet je van een wandeling door Central Park, maak je een foto aan de voeten van het Vrijheidsbeeld en bewonder je het uitzicht vanaf een wolkenkrabber, zoals het Empire State Building. Vanuit New York ben je ook in een mum van tijd in historische Amerikaanse steden zoals Boston en Philadelphia.

Bezoek de Amerikaanse grote meren, zoals Lake Michigan, en bewonder de Niagara-watervallen in het echt. Geniet je liever van warmer weer? Bezoek dan South Carolina of ga naar Florida waar je het Everglades National Park en het Universal Studios Park vindt. De Golf van Mexico is de ideale plek om van tropisch weer te genieten, vooral wanneer je op avontuur gaat in "The Keys".

Grand Canyon

Nationale parken horen ook bij de Amerikaanse droom. Denk bijvoorbeeld aan Yellowstone Park, waar je de beroemde Old Faithfull geiser ziet, en Yosemite met zijn gigantische sequoia's. Ben je in het westen van het land? Dan zijn de Rocky Mountains, de Grand Canyon, Lake Powell, New Mexico en de Navajo-woestijn ook een must om te zien. Deze immense landschappen zijn bovendien het perfecte decor voor een motorreis op een Harley Davidson. Aan de westkust vind je de Stille Oceaan en de staat Californië. Hier bezoek je Disneyland of bewonder je de Golden Gate Bridge terwijl je door San Francisco loopt. Wat je ook wilt doen: Amerika is zo groot dat je zonder problemen buiten de platgetreden paden kunt gaan.

Praktische tips voor jouw reis naar de Verenigde Staten

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen waarbij je jouw vlucht naar de Verenigde Staten kunt boeken. De prijzen van tickets zijn wel erg variabel. Deze zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, maar ook van de tijd van het jaar en de hoeveelheid bagage je mee mag nemen.

Bezoek je New York? Dan is het tijdverschil zes uur. Wie helemaal aan de westkust verblijft, heeft te maken met een tijdsverschil van negen uur. De beste periode om de Verengde Staten te bezoeken is afhankelijk van de regio. Vermijd bijvoorbeeld het orkaanseizoen aan de Atlantische kust.

New York

Fooi geven is gebruikelijk in heel het land. In restaurants en taxi's kan je uitgaan van een gemiddelde fooi rond de tien of vijftien procent. Wil je meerdere plekken in de Verenigde Staten bezoeken? Huur dan een auto, aangezien het openbaar vervoer beperkt is buiten de grote steden. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Het is wel handig om een kaart van het land of een GPS bij de hand te hebben, zodat je niet verdwaald raakt.

Wil je een zorgeloos familie-uitje beleven of spreek je geen Engels? Dan zijn georganiseerde rondleidingen een goede manier om een ontspannende vakantie te beleven. De prijs hiervan hangt af van de formule die je verkiest, zoals een eenmalige tour of een volledig verzorgde vakantie inclusief accommodatie en vlucht. Ook het toeristische gebied dat je bezoekt heeft invloed op de prijs.

Kortom, of je nu naar metropoolNew York trekt of net de natuur buiten de stad wilt gaan ontdekken: het is aan jou om je eigen Amerikaanse droom waar te maken!