Beef, beleef en geniet: deze Belgische filmfestivals mag je niet missen

Geüpdatet op 19 april 2019 door ELLE België
Beef, beleef en geniet: deze Belgische filmfestivals mag je niet missen

Wie filmfestival zegt, denkt meteen aan de grote evenementen in Cannes, Toronto of Venetië. Maar eigenlijk hoef je onze landsgrenzen niet over te steken voor fantastische festivals.

In ons land vinden jaarlijks heel wat evenementen plaats die een bezoekje waard zijn. Deze vijf Belgische filmfestivals mag je niet missen:

1/

BIFFF

filmfestival_België_films

Deze paasvakantie bibberen wij tijdens de voorstellingen van het BIFFF! Het festival, ook wel gekend als het Brussels International Fantastic Film Festival, presenteert de crème de la crème van Science Fiction-, horror-, fantasy- en cultfilms. Naast de typische Amerikaanse kaskrakers zoals Pet Sementary, vind je er ook internationaal werk als The Pool en alternatieve films zoals One cut of the dead.

Tip: Het festival voorziet heel wat randanimatie, zoals de zombierun en een vampierenbal.

Wanneer: 03.04 - 15.04 april
Waar: Bozar - Brussel
Meer info op de website van het festival

2/

MOOOV FESTIVAL

filmfestival_België_films

Laat je verrassen door wereldcinema tijdens MOOOV, het belangrijkste Belgische filmfestival voor alternatieve cinema. Dit evenement richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema. Dit jaar wordt het startschot gegeven met de Arabisch / Israëlische komedie Tel Aviv on Fire in Turnhout.

Wanneer: 23.04 - 05.05
Waar: verspreid in Vlaanderen (Beringen, Brugge, Dilbeek, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout)
Meer info op de website van MOOOV

3/

AFF

filmfestival_België_films

Ontdek Afrikaanse film zoals je ze nog nooit zag, speciaal geselecteerd om clichés te doorbreken. Het Afrika Filmfestival vertoont niet enkel de betere Afrikaanse film, maar organiseert ook tal van nevenactiviteiten, denk aan boekvoorstellingen, debatten en tentoonstellingen.

Wanneer: 26.04 - 11.05
Waar: Leuven, Heverlee, Kessel-Lo
Meer info via de website van het Afrika Filmfestival

4/

BSFF

filmfestival_België_films

Twaalf dagen en meer dan 300 kortfilms, dat is wat de 22ste editie van het Brussels Short Film Festival ons dit jaar aanbiedt. Als thema koos men voor 'Everything’s Fine', waarmee dieper wordt ingaan op sociale en ecologische thema’s, en 'Shorts On Wheels', ter ere van Tour de France die in juli vanuit Brussel vertrekt.Wist je dat de films die meedoen in competitie geselecteerd kunnen worden voor de Oscars?

Wanneer: 25.04 - 06.05
Waar: Flagey - Brussel
Meer info: Brussels Short Film Festival

5/

BRIFF

belgische filmfestivals

Tijdens de tweede editie van het Brussels International Film Festival wordt de rijkdom van de Europese cinema getoond én gevierd. Op het programma staan niet enkel de films in competitie, maar ook internationaal werk, retrospectieven, een 'best of'-categorie... Het volledige programma is binnenkort beschikbaar.

Wanneer: 20.06 - 29.06
Waar: Flagey - Brussel
Meer info over het BRIFF Festival vind je hier.

(Stagiaire Kaat Monsieur)