5x de perfecte BFF roadtrip

Geüpdatet op 15 mei 2019 door ELLE België
5x de perfecte BFF roadtrip

colbff

De lente is begonnen en dus verklaren wij roadtrip seizoen voor geopend! Deze 5 BFF roadtrips moet je ooit gedaan hebben.

Karlie Kloss en Taylor Swift op roadtrip in Californië
Karlie Kloss en Taylor Swift op roadtrip in Californië

Taylor Swift en Karlie Kloss, het nieuwste BFF-duo in celebland, maakten ons vorige week jaloers met hun roadtrip foto’s. De twee reisden samen de westkust van de V.S. af en lieten geen moment onbenut om hun liefde voor elkaar met de wereld te delen.

Niet getreurd, ook wij stervelingen kunnen op onvergetelijke avonturen. Met deze vijf roadt(r)ips zien zelfs Taylor en Karlie groen van jaloezie!

1/
 Roadtrip #1: 2 dagen Parijs

colpar

Wie zegt dat Parijs enkel voor verliefde koppeltjes is?! Als een van dé shopping walhalla's, is de Lichtstad de perfecte bestemming voor vriendinnen.

parijs4kopie

Geniet van een toetje en een latte in een van de vele Pierre Hermé zaken. Tip: ga voor de Croissant Ispahan met lokale frambozen en rozenwater. Een stukje hemel op aarde.

parijs9

Breng een bezoek aan het mode- en textielmuseum Les Arts Décoratifs. Daar loopt nog tot 31 augustus 2014 de expo ‘Dries Van Noten – Inspirations’. Niet te missen voor modeliefhebbers!

par1

Logeren doe je in Mama Shelter, misschien wel hét hipste hotel van de stad. Je vindt er kamers naar elk budget en je dineert er in een refter, uiteraard met de keuken van 'ons moeder'. Hun credo luidt niet voor niets ‘Mama’s gonna take good care of you’.

2/

Roadtrip #2: 3 dagen Marrakech

colmar

Dwaal door de souks (vergeet vooral niet af te dingen) en schuim de eetkraampjes langs de Riad Zitoun Kdim af.

29c9932f4a0257fd05b9c059d7102e34kopie

Ook in de nieuwe stad is er vanalles te beleven. Ga smullen bij Al-Jawda, de beste patisserie van de stad.

riad

Wil je lekker luieren en genieten van wat luxe? Logeer in een van de vele riads (oude paleizen) in en rond de stad. Denk: dakterrassen, hammams, zwembaden en roomservice. Onze keuze: Fleur d'Oranger.

Nog een gouden restauranttip: La Terrasse des Epices, dineren met zicht op de hele stad!

Schermafbeelding 2014-03-12 om 12.34.41

 

3/

Roadtrip #3: 5 dagen Biarritz

colbia

Biarritz: 100 jaar geleden de hotspot van le beau monde, vandaag thuishaven van de beste golven in Europa.

bia4kopie

Huur samen met je vriendinnen een luxe camper om af te reizen naar dit surfoord. Zonsondergangen, strand BBQ's, surflessen en hippe strandfeestjes. Én je komt nog eens met een heerlijk zongebruinde teint thuis. Wat wil een mens nog meer?

4/

Roadtrip #4: 7 dagen Stockholm

colst

Bakermat van de vikings, haring en prachtig design. Wie naar Stockholm trekt, spaart best wat op voorhand: Scandinavië staat erom gekend heel erg duur te zijn.

Na maanden zonder zonlicht doen Zweden er alles aan om zoveel mogelijk van de zon te genieten en extra vitamine c op te doen. Geen wonder dus dat de stad in de zomer barst van de buitenbars en terrassen. Onze favoriet: Trädgården (letterlijk 'tuin'), gelegen in de hippe SoFo-buurt.

colst2

Wil je even ontsnappen aan de drukte? Pak een veerboot vanuit de stad en bezoek een van de vele eilandjes. Je kan er zelfs overnachten in typisch Zweedse hutjes.

5/

Roadtrip #5: 15 dagen Bali

bali4

Wie Bali hoort, denkt zon en strand. Helemaal juist ook! Elk jaar stromen surfers van over de hele wereld hier toe in dit ultieme paradijs.

colres

Niet alleen surfers vinden hun gading op Bali. Bali staat ook bekend om haar yoga retreats en luxeresorts. Ideaal om jezelf te herbronnen en helemaal zen te worden (Ommmmmm).

(Stagiaire: Natalia Tjurina)