Lady Gaga kiest opnieuw voor Belgisch ontwerp

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Lady Gaga kiest opnieuw voor Belgisch ontwerp

LadyGaga

Dat Lady Gaga fan van Belgische mode is, wordt nog maar eens bevestigd. De Amerikaanse zangeres daagde voor een evenement in New York op in een jurk van de jonge Belgische ontwerpster Louise Leconte, pas afgestudeerd aan La Chambre in Brussel.

De Amerikaanse zangeres trok naar het ‘Watermill Center Summer Benefit’ met een natuurlijk look en een Belgische jurk van leer en organza. Hoewel Gaga make-up en kapsel braaf hield, sloot de zwarte, lederen jurk van de Belgische Louise Leconte perfect aan bij de dresscode van de avond: 'Sinful Fun.'

Hoe een jurk van een jonge Belgische ontwerpster bij een wereldster als Lady Gaga belandt? Op vraag van de styliste. Die liet Leconte zeven ontwerpen doorsturen waaruit kieskeurige Gaga kon kiezen. Het oog van de 'Applause'-zangeres viel op de zwarte jurk met uitsparingen ter hoogte van de borst.

Lady Gaga valt op door natuurlijke look

Het is trouwens niet de eerste keer dat Lady Gaga voor een Belgisch ontwerp kiest. In de videoclip van ‘Telephone’ uit 2010 droegen zowel Lady Gaga als Beyoncé outfits met cowboyhoed en sluier van  Emilie Pirlot, die toen net haar studie aan de Antwerpse modeacademie had doorlopen.

Lady Gaga Telephone
Lady Gaga en Beyoncé in ontwerpen van Emilie Pirlot

Stag. (AS)