Dit zijn de tien zomerstukken waarin je moet investeren volgens Pinterst

Geüpdatet op 10 januari 2019 door Isabelle
Dit zijn de tien zomerstukken waarin je moet investeren volgens Pinterst

2019 krijgt een vrolijke, lekker exotische zomer! Althans, als het aan Pinterest ligt: het platform publiceert elk jaar een trendrapport op basis van haar meest gebruikte zoekacties en dat bleek in het verleden telkens accuraat uit te komen. Ontdek hier de tien sleutelstukken die je nog voor de zomer aan je garderobe moet toevoegen:

1. BAMBOE

De back to nature trend die vorig jaar al zo welig tierde, blijft ook dit seizoen aan zet, met exotisch ogende bamboe tassen op kop. Label to watch is op dat vlak het Amerikaanse Cult Gaia, dat in 2018 een hit van formaat in handen had met de zogenaamde Ark Bag. Deze zomer verkiezen we een vrolijk rond exemplaar.

Cult Gaia, €265

2. GATHERED EVERYTHING

Mag het wat meer zijn? Zomer 2019 kijk je niet op een meter (of tien) stof meer of minder. Oversized broeken, rokken en jurken worden kunstig rond je middel verzameld voor een verrassend flatterend effect.

Nanushka resort 2019

3. SLYTHERIN’

Dierenprints in het algemeen doen het goed, maar dit jaar is de python koning van de fashion jungle. Slangenprints op jurken, boots, tassen, leggings en zelfs je kousen: alles kan, alles mag!

River Island, €47,99

1/

4. TORTOISE

Van oorringen via zonnebrillen en zelfs tassen: de schildpad inspireerde dit seizoen meer dan één designer en daar is het publiek kennelijk dol op.

Nanushka, €220

5. DUURZAAM BOVEN ALLES

De mooiste van alle trends en hopelijk één die eeuwig blijft plakken: anno 2019 shop je niet meer zonder nadenken. Duurzame materialen, ecologische looks en ethische mode komen drie van de meest populaire zoekacties op Pinterest. We love!

Op zoek naar een ecologische zomergarderobe? Deze swimwear labels gebruiken allemaal gerecycleerd plastiek!

6. WRAP DRESS

Comfortabel, sexy en elegant: wij zijn al jaren dol op de wrap dress, kimono en andere luchtige jurken en deze zomer zullen ze werkelijk òveral hangen. Feest!

Samsoe & Samsoe, van €119 en €71,40

7. OVALEN ZONNEBRIL

Na de rage van flinterdunne, razend scherpe shades stappen we over naar een zachtere look. Grote, ovalen brillenglazen beschermen je straks tegen de zon. Lekker dramatisch.

ASOS, €10,99

8. FIETSBROEKJES

Hate it or love it, maar de door Jeezy en de zijnen zo geliefde bike shorts gaan nergens naartoe dit seizoen, integendeel: hippe vogels heisen hun billenwerk komende zomer massaal in spannende lycra. Sterkte!

Stradivarius, €11,49

2/

9. KLEURRIJKE SNEAKERS, CRAZY VETERS

Gedaan met de plain white sneaker, je voeten mogen deze zomer knallen in alle kleuren van de regenboog. Vergeet ook je veters niet!

Alexander McQueen, €395

10. THIS TIME FOR AFRICA

We vinden een ongelooflijk rijke mode industrie terug in Afrika en die sijpelt eindelijk door in onze cultuur. Wax, kitenge’s, maar ook verrassende, minder traditionele ontwerpen halen de spotlights. In eigen land breekt de Belgisch-Congolese Odile Jacobs potten met haar vrolijke, oversized ontwerpen. Een basisstuk om jarenlang te koesteren in je garderobe, te scoren tijdens de pop-up verkopen die ze meermaals per jaar organiseert.