Dit is de populairste beautytool van het moment

Geüpdatet op 3 januari 2019 door ELLE België
Dit is de populairste beautytool van het moment

Is dit het wondermiddel voor een glowy, strakke huid?

Eén van de grootste beauty hypes op dit moment is de jade roller. De naam is afkomstig van de edelsteen jade, maar er zijn ook varianten met andere stenen, zoals rozenkwarts. In feite lijkt deze tool een beetje op een Instagram-waardige variant van een verfroller zonder verf. Maar wat doet deze eigenaardige roller eigenlijk?

Wondermiddel?

De rollende massagebeweging in combinatie met de helende werking van de steen zou wonderen verrichten voor je huid. Enkele beloftes op een rijtje.

  • Bevordert de collageen productie en vermindert daardoor fijne lijntjes en rimpels.
  • Verkoelend effect, waardoor je gezicht ontzwelt en je dus minder wallen hebt.
  • Boost je teint en vermindert donkere kringen.
  • Bevordert afvoer van toxische stoffen door lymfe drainage.
  • Verbetert de huidtextuur en verkleint de poriën.

Rollen maar!

Voor optimale werking is het belangrijk om de tool op de juiste manier te gebruiken. Online vind je talloze tutorials en tips. De belangrijkste regel is ongetwijfeld dat je in een opgaande beweging moet rollen, van onder naar boven. Doe je dit na het aanbrengen van je crème of serum, dan bevordert dit bovendien de opname van het product.

Een dagelijkse sessie van 20 minuten zou al na twee weken duidelijke resultaten opleveren. Dat lijkt misschien lang, maar rollen kan gewoon voor je televisie of in de wachtzaal. Bovendien heb je met deze tool geen last van vervelende geluiden of lege batterijen, handig!

Shopping

De mooiste jade rollers shop je hier.

(stagiaire Laura)